Nie jastem fanką openingów Madoki, chociaż serię kocham ^^ Ten nawet mi trochę przypadł do gustu, więc daję 6.5/10
Fairy Tail op. 16
Ostatnio zmieniony przez dead-charlotte (04-07-2015 o 13h17)
Strony : 1 ... 8 9 10 11 12 ... 21
Nie jastem fanką openingów Madoki, chociaż serię kocham ^^ Ten nawet mi trochę przypadł do gustu, więc daję 6.5/10
Fairy Tail op. 16
Ostatnio zmieniony przez dead-charlotte (04-07-2015 o 13h17)
Nie no ten op to akurat lubię. Niektóre to tak koszmarne wyjce, że nie dało się znieść, ale ten powrócił z poziomem ♥ Uwielbiam go, muzyka jest świetna, animacja oddaje idealnie anime. 10/10
Jak dla mnie ma dobry początek, ale przejście w muzyce jest dziwne, ale na końcu znów robi się podobnie, co na wstępie. Średnio mi się podobał, więc 7/10
Piosenka w ogóle mi nie przypadła do gustu. Wokal mnie troszeczkę wkurzał, a sam opening był o cukierkowo/słodkiej tematyce (love, love...). Animacja nawet trzymała się reszty, więc daję 5.5/10.
Fairy Tail op. 15
O boru, głos mega kojarzy mi się z BoA i dlatego bardzo mi się spodobała piosenka. Jak dla mnie animacje FT zawsze były słabe w FT xD. 9/10
No ba, opening 10/10! Piosenka i głoś wokalistki są cudne, a sama animacja świetna. Jeden z najlepszych openingów ^^
Tokyo Ghoul op. 1 Ludzie znalazłam na YT w normalnej wersji! Cud!
Ostatnio zmieniony przez dead-charlotte (21-07-2015 o 21h01)
Mój brat to często puszcza i tak jakoś wbił mi się do głowy i jest przyjemny, więc 10/10
Uwielbiam! mogłabym słuchać godzinami zwłaszcza pełnej wersji 10/10
Ostatnio zmieniony przez Nerra (21-07-2015 o 21h39)
Mój ulubiony opening Wszystko mi w nim pasuje i muzyka i głos wokalistki i sama piosenka. Idealnie się komponuje z obrazem i w ogóle. Szkoda, że dobrany do tak słabego anime. Oceniam go 10/10 mimo to
Ending z God Eater
Bardzo mi się podoba, spokojne, wpada w ucho, głos przecudny*u*. 10/10
Tokyo Ghoul √A - ed 1
Piosenka całkiem przyjemna, jak również i głos wokalisty. Animacja jest spokojna, nawet dosyć ładna. Daję 8/10.
Opening z drugiego sezonu Kamisamy Hajimemashity
Ostatnio zmieniony przez Minoo4 (19-09-2015 o 22h44)
Z przyjemnością posłuchałam:D Podoba mi się to i nie wyobrażam sobie innego głosu do tego. Muzyka moim zdaniem wpada w ucho. 10/10
Op 1 D-Gray Man
Ostatnio zmieniony przez alice101 (19-09-2015 o 22h14)
Piosenka jest całkiem fajna. Nie wiem czemu, ale miejscami głos wokalisty przypomina mi tego z Grandrodeo, ale chyba to nie on Jednakże według mnie sama animacja jest trochę za spokojna do tej piosenki. Jeszcze sam początek świetnie ze sobą współgra, ale później coś się psuje i ten efekt nie jest już taki dobry
Ode mnie dostaje 7/10.
Opening Kamigami no Asobi
Ostatnio zmieniony przez Minoo4 (19-09-2015 o 22h27)
Podobało mi się, głosy wciągające, a muzyka sama w sobie ujmująca. Animacja do tego jak najbardziej mi pasowała, wstęp bardzo ładnie przedstawiony. Podobało mi się to, że było kilka głosów, które niesamowicie do siebie pasowały. Moja ocena to 10/10
Op 1 Psycho Pass
Bardzo dobry opening. Pięknie zrobiony, przez co stwarza chęć obejrzenia anime. Trochę końcówka piosenki mi nie przypasowała, ale co tam daję 10 Swoją drogą już nie mogę się doczekać, aż zabiorę się za ten tytuł :>
Opening Toradora
Bardzo to lubię, gdy to słucham to aż przypominam sobie polski cover, jest cudowne! Głos piękny, końcówka jest świetna. 10/10
Noragami op 1
Ps. Bardzo polecam obejrzeć Psycho Pass^^
Hah już oceniałam kiedyś ten opening właśnie na tym forum. Nadal twierdzę, że fajny opening z fajną animacją i nadal twierdzę, że nie pasuje mi tu wokal:p I Nadal daję mu 8/10:P
Coś ze staroci Op Slayers Next
Hahaha, matko, miałam tę piosenkę przy starej macie do tańczenia, wróciły dziecięce wspomnienia xD
Samych Slayersów widziałam może parę odcinków dawno temu, ale wydaje mi się, że opening pasuje do klimatu. Może mogłoby się w nim trochę więcej dziać, ale i tak jest dobrze zrobiony jak na tamte czasy. Piosenka niekoniecznie trafia w moje gusta, ale da się znieść, pasuje do całości. Ostatecznie dam 7/10, bo myślę, że jednak nie jest aż tak rewelacyjny, żeby dostać coś wyżej.
No to jak już się cofnęliśmy do '96 to coś z tego samego okresu - opening Neon Genesis Evangelion:
Ja tam mam swój gust, ale 6,5/10 dam. Nie każda troszkę starsza piosenka mi się podoba. Ta ma swój urok, ale ja jestem głucha na część dobrych openingów i dopiero słuchając go X raz dociera, że jest świetny/dobry.
Myślałam nad jednym z moich ulubionych z Fullmetal Alchemist Brotherhood, ale ostatecznie:
Noragami Arogoto Op
Nie muszę nawet słuchać by ocenić na 10/10. Po prostu cudowny opening! Wpada w ucho, tekst bardzo mi się podoba.
Arcana Famiglia opening
Nawet nie znam tego animca, ale jedno stwierdzić mogę - opening jest bardziej do oglądania, niż do słuchania. Animacja jest nawet okej, ale piosenka jak dla mnie jest straszna ;A; Na początku jakoś dało się słuchać, lecz później to się zmuszałam, by dotrwać do końca. Dałabym jakieś 4/10.
Nisemonogatari op 3
Ostatnio zmieniony przez dead-charlotte (10-01-2016 o 15h36)
Animacja bardzo przypadła mi do gustu. Bardzo słodka. Piosenka pasowała do animacji. Za swoją słodkość dostaje ode mnie 10/10 :3
Goku Sayonara Zetsubou Sensei OP3
Opening który na początku nie trawiłam ale z czasem przekonałam się do niego choć dalej coś mi w nim zgrzyta na ten moment spokojnie moge dać 7/10
Haikyuu!! OP 1 Sezonu 1