Ku mej ogromnej radości zdążyłam w miarę wyzdrowieć i udało mi się pojechać! Właśnie wróciłam do domu i powiem tak: to był najlepszy dzień w moim życiu <3
Mini relacja :v
Przyjechałam z Miczuux3 na miejsce koło 13 (o 10 kilka osób zdołało "dorwać" chłopaków i zrobić sobie z nimi zdjęcia, ja tego farta nie miałam :c), było już dość sporo osób, ale każdy siedział gdzie i jak chciał. Dopiero po jakimś czasie się staff zorientował, że nie ma kolejki i kazał się ustawić, ale sytuację oczywiście wykorzystały niektóre osoby (dodam, że to była raczej młodsza część zebranych) i wepchały się na sam przód wypychając ludzi, którzy czekają już długo, mimo iż same są na miejscu dopiero od 10 minut. Pod tym względem organizacja słaba, nie powinno być takiej sytuacji. Nie ułatwiało zadania zachowanie fanów z przodu, momentami słowo jakie przychodziło na mysl to "dzicz". Co jakiś czas na balkonik progresji wychodził ktoś z ekipy, albo sam Taka/ Tomoya, raz chyba tez i Ryota, robił nam zdjęcia i machał ;w; (w międzyczasie zrobiła się ogromna ulewa, każdy przemókł całkowicie, ale z miejsca się nie ruszył XD a tamci i tak wychodzili żeby nam, a raczej naszym parasolkom, zdjęcia porobić :v)
Ostatecznie skończyłam w przedniej częsci kolejkonu, cała kolejka podobno okrążyła cały budynek Progresji. Tłum był taki, że aż się gapie zbierali i pytali cotusie XD)
O 18 zaczęli wpuszczać vipów, normalne bilety o 19.Zajęłam dobre miejsce dość blisko sceny ale nie na tyle, żeby mnie zabił ścisk (ale podczas koncertu ludzie tak na mnie naciskali, że praktycznie pod barierki mnie dopchali, więc lvl up o parę rzędów xD Kilka sińców zostało, ale nie narzekam!).
Chłopaki grali genialnie. Taka na żywo brzmi nawet lepiej niż w wersjach studyjnych <3 Zważając na jego aktywność na scenie to chyba jakaś czarna magia ._. Ryotaa oczywiście długo w koszulce nie wytrzymał, a Toru zrobił ludziom deszcz potu przez swoje wymachiwanie głową XD (duszno było jak cholera, cała koszulka, włosy, wszystko miałam mokre, podobnie jak każdy wokół). O perfekcyjności warstwy instrumentalnej chyba wspominać nie muszę ;w; Niezapomniane będzie, kiedy Taka podczas Memories na "Go on and fck yourself" pokazał fakasa, od razu powstała cała fala środkowych palców wziesionych w jego stronę XD
Grali ok 75 minut, 2 piosenki nam dodatkowo dorzucili (wtedy Taka się owinął w flagę z podpisami, którą od nas dostał <3). Ogólnie bardzo nas chwalili i obiecali przyjechac do nas w przyszłym roku. Byli strasznie zadowoleni, co było widać po ich zachowaniu. Gdy fani na koniec zaczęli skandować "dziękujemy', z kilka minut cali w skowronkach nas kamerowali (co można zobaczyć na ich insta :v). Byli po prostu kochani!!! I oczywiście zachwyceni polską publicznością 8)
Tym, już całkowicie zniszczyło me serce na kawałki, posklejało i znów zniszczyło, było wyjście Taki, by rozdawać autografy. I tak nie dość, że stałam tuż obok niego (!!!) wymieniłam z nim kilka grzecznościowych słów (!!!), to na koniec wyjątkowo (bo z tego co widziałam się nie rozglądał po ludziach) podniósł głowę i nawiązaliśmy kontakt wzrokowy!! Do tej pory nie mogę ochłonąć, być tak blisko swojego idola </////3 Co on ze mną robi eh :c
Jak mówiłam, koncert niesamowity, chłopaki dali czadu! Sprawili, że pokochałam ich jeszcze mocniej (o ile się da). Na żywo wyglądają jeszcze przystojniej niż na zdjęciach, chociaż to już może być moja wyobraźnia+emocje, bo przez sporą część koncertu stałam z oczami pełnymi łez, to mógł mi się troszkę rozmazać obraz XD
Przepraszam, jeśli to chaotyczna wypowiedź bez ładu i składy, ale po 34 godzin bez snu, kilkugodzinnej podrózy, koncercie, pogowaniu (które wywołał sam Taka, skurczybyk jeden ._.) i po emocjach, które jeszcze nie opadły mogę pisać bzdury
Póki co aż mi słów brak, jestem przeszczęśliwa! Jeśli komuś nie udało się wczoraj być z nami, niech się mentalnie przygotowuje na przyszły rok i jeśli tylko jest fanem OOR, niech się ani chwili nie zastanawia nad udziałem! POLAND LOVES ONE OK ROCK <3
Parę zdjęć z wczoraj c:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
cóż za łania XD
my biggest tresure <3
Ostatnio zmieniony przez AyuKim (02-06-2016 o 18h17)