Wieczny, wiekuisty nabór
Lubisz bajki podobne do Alicji? Lubisz. To dobrze, bo sam trafisz do podobnej. Co? Nie mów co, tylko chodź. Już jesteś z nami. Jesteś po drugiej stronie lustra. Tutaj rządzą zabawki i ludzie je produkujący. Pytasz się czy możesz stąd wyjść? Nie niestety nie uciekniesz stąd. Jest to mroczna kraina. Tutaj wszystko wygląda gorzej niż u was. U ludzi.
Link do zewnętrznego obrazka
Trafiamy, do pewnego miasteczka. Chodzą tutaj min. Marionetki, Kapelusznicy i inne stwory. To tyle
Marionetki:
Evely
Jula5656
Arwen
Kapelusznicy:
Sherry
IvyDoll
Cienie:
Arystokracja:
Ludzie:
@misiasta
Opętańcy:
Marionetkarze:
Lunitari
Bajkopisarze:
aiko-chan
Strachy:
Mizume
MrsLawsford
Wyjaśnienie ras:
Marionetki – Jak sama nazwa sugeruje, są to żywe lalki. Ich twórcami są Marionetkarze, preparujący zarówno ich ciała, jak i dusze. Zapomniane lalki, zgubione przez dzieci w świecie ludzi także trafiają na drugą stronę lustra, gdzie ożywają.
Marionetki nie potrzebują ludzkiego jedzenia, picia ani tlenu, są zupełnie samowystarczalne. Każda z nich ma swój własny magiczny kluczyk (nie do podrobienia). Jeśli nakręci się ją takim kluczykiem, ona ożywa. Najczęściej przybierają ludzkie, choć spotyka się i takie w 'normalnych' rozmiarach. Od zwykłego człowieka można taką odróżnić po lalkowych (okrągłych) stawach oraz dziurce na kluczyk z tyłu pleców..
Pierwotnie Marionetki były zależne od Marionetkarzy, po wojnie uniezależniły się. Jednak każda z nich może zawrzeć z Marionetkarzem kontrakt, tym samym wzmacniając swoją moc. Marionetki, nie zawsze są tworzone przez marionetkarzy. Czasem są to ludzie, którzy za bardzo kochają lalki. Nie ważne czy im się przyglądać czy cokolwiek, wtedy raczej mają okropny charakter, ale nie zawszę.
Marionetkarze – To ludzie wyjątkowo tajemniczy. Twórcy Marionetek, którzy zostali obdarzeni wręcz boską mocą tchnienia życia w przedmioty martwe. Jedynie między sobą przekazują sekrety odnośnie tworzenia doskonałych istot, za jakie mają swoje żywe lalki. Niektórzy opiekują się Marionetkami i traktują jak członków rodziny, dla innych zaś są jedynie żywą bronią. Bardzo często, Marionetkarze tworzą lalki na podobieństwo ukochanej zmarłej osoby, nie mogąc poradzić sobie z jej utratą. Wyglądem nie różnią się absolutnie niczym od przeciętnego człowieka. Jedynie magiczne umiejętności odróżniają ich od mieszkańców Ziemi.
Kapelusznicy – Najbardziej ekscentryczne i szalone istoty. Z pozoru niezbyt różnią się od zwykłych ludzi. Tylko z pozoru. Odróżnia ich bowiem wyjątkowo dziwaczne zachowanie i oczywiście, kapelusz. Tak, każdy Kapelusznik bez wyjątku posiada swój wyjątkowy kapelusz. Jego rozmiary i wygląd zależą wyłącznie od osobowości i upodobań właściciela. Mają one pewną niezwykłą właściwość, a mianowicie - nie mają dna. Kapelusznicy mogą chować w swoich kapeluszach tyle rzeczy, ile tylko zechcą. Mają też tendencję do pojawiania się i znikania w najmniej odpowiednich momentach. Potrafią także być straszliwie nieznośni. No cóż wszystko wzięło się od "Szalonego Kapelusznika"
Cienie – Nazwani tak ze względu na swoją mroczną naturę. Są bardzo tajemniczy i nie lubią zbytnio się wyróżniać. Najczęściej pokazują się nocą, kiedy to wychodzą na łowy - żerować na snach innych istot. Cienie, podobnie jak Marionetki, nie potrzebują ludzkiego jedzenia. Odżywiają się wyłącznie snami, które wykradają, gdy ofiary pogrążone są w głębokim śnie. Jako jedyni mogą swobodnie poruszać się po świeci ludzi..
Cienie z wyglądu przypominają ludzi. Większość charakteryzuje przeraźliwie blada cera i bardzo mocno czerwone oczy, jednak nie jest to żadną regułą. Tak więc uważajcie, kogo zapraszacie w progi swych domostw. Cienie, lubią także straszyć niektóre osoby za dnia. Przybierając ich postać i chodząc ciągle za nimi. Uważaj, nigdy nie wiesz, jaki cień się do ciebie przyczepi.
Arystokracja – Niewiele różnią się od zwykłej, ludzkiej arystokracji. Należą do najbogatszych istot. Sami trzymają się z daleka od wszelkich wojen, jedynie wspierając armię finansowo, jeżeli jest to absolutnie konieczne. Nie lubią mieszać się w sprawy, które mogłyby zaszkodzić im i ich wielkim majątkom. Wszyscy mają także dodatkową, wrodzoną moc chroniącą przed atakami mentalnymi, tzn. blokadę umysłu. Nie lubią zbytnio przebywać z szalonymi osobami.
Bajkopisarze – Najstarsza i najbardziej podziwiana rasa.. To właśnie pierwszym, potężnym Bajkopisarzom przypisuje się stworzenie tego świata. Ponoć jest on materializacją jednego z ich dzieł, jednak mało kto wierzy w tę legendę. Bajkopisarze to istoty dość ekscentryczne, a zarazem bardzo tajemniczej. Co zaś się tyczy ich wyglądu, kształtem przypominają najzwyklejszych ludzi. To, co ich wyróżnia to kolory. Są prawie, że pastelowi... Nakrapiani różnokolorowymi plamami.
Strachy – Strachy są to pół-duchy. Istoty magiczne, które już raz umarły, jednak odrodziły się na nowo. Na pozór wyglądają zupełnie jak zwyczajni ludzie bądź istoty magiczne, którymi byli, jednak często znienacka stają się półprzezroczyści. Zwykle w najmniej odpowiednich momentach. Strachy po śmierci zostały „wyprane” z emocji i by coś poczuć, muszą owe uczucia ukraść innej istocie. Żywią się one właśnie ludzkimi emocjami, które pobierają, gdy znajdą się w pobliżu ofiary. Jeżeli strach zabierze ci emocję ty jej nie czujesz, bądź nie czujesz jej w swój niepowtarzalny sposób.
Opętańcy – Dawniej zwykli ludzie, jednak nastąpiła u nich pewna mutacja.Tak więc. Opętańcami zostają ludzie, którzy już raz powrócili do swojego świata.
1. Przestrzegamy zasad forum.
2. Starajmy się pisać do końca, proszę~ Są przecież wakacje i mamy trochę więcej czasu :3
3. Dla ułatwienia komunikacji i tak dalej, prosiłabym byście dodali mnie do znajomych.
4. Wszelakie pytania/nieobecności/zastępstwa i różne, kierujcie do mnie.
5. Treści +18 proszę na Pv.~
6. Wygląd A&M
7. Przekleństwa są zakazane, nawet cenzurowane gwiazdkami bądź symbolami
8. Zgłaszasz się? Piszesz do końca!
9. Klepiesz postać? Czekam na kartę postaci 48h w innym przypadku nie będziesz miał swojej postaci.
10. Proszę o dziennie dodanie przynajmniej 3 postów.
11. RPG rozpoczynam ja lub osoba do tego wyznaczona.
12. Dłuższe nieobecności usprawiedliwiamy.
13. Odchodzisz? Znajdź osobę, które cię zastąpi lub wymyśl przyczynę np. śmierć.
14. Powtarzam, bo to ważne. Przestrzegamy ogólnego regulaminu.
15. Tzw. cisza nocna zaczyna się u nas o 00:00 a kończy o 9:00
Imię: Imię lub imiona Twojej postaci.
Nazwisko: Nazwisko postaci. Pole nieobowiązkowe.
Pseudonim: O ile postać jakiś ma.
Wiek: Koniecznie wizualny; jeśli bardzo chcesz, wiek rzeczywisty postaci możesz pozostawić owiany tajemnicą.
Rasa: Kapelusznik itp...
Moce: Można mieć maksymalnie 2 moce.
Umiejętności: Ludzie mogą mieć pięć umiejętności.
Charakter: Minimum pięć rozbudowanych zdań.
Wygląd: Zdjęcie, opis lub to i to
Krótka historia: Minimum pięć rozbudowanych zdań.
Moja Karta Postaci
Imię: Chariett .
Nazwisko: Louiss.
Pseudonim: Chari.
Rasa: Człowiek
Moce: Pomimo, że jestem człowiekiem, mam moc czytania w myśli i kontrolowania ludzi. Wyuczyłam się trochę.
Umiejętności:
~Czytanie
~Liczenie
~Jeździectwo
~Śpiewanie
~Taniec
Charakter: Jaka jestem? Naprawdę chcesz wiedzieć? No dobrze, rodzice nauczyli mnie dystansu do siebie i ludzi. Jestem optymistką, wiecznie cieszącą się z życia. Nie lubię kłamców, sama nim nie jestem, zawsze mówię wszystko prosto w oczy. Nie lubię osób ciągle użalających się nad sobą. Co z tego, że stracili 100 zł? Skoro nie którzy mogą pomarzyć o takiej kwocie? Więcej, nie zdradzę.
Wygląd:
Krótka historia: Jak tu trafiłam? No proszę, lubisz pytania. Otóż, musiałam kupić siostrzeńcowi zabawkę. U zabawkarza wpatrywałam się w lustro, dziwne lustro. Nagle trafiłam tu. Pomagam innym mieszkańcom, jak i ludziom, którzy tu trafiają. Jestem mini informacją dla ludzi. Kocham to i to miejsce. Pytasz o to jak byłam mała? Wychowywała mnie babcia. Rodzice zginęli w delegacji. Niestety, babcia zmarła kiedy miałam 16 lat. Zaczęłam pracować. Na ziemi jestem panią bizneswoman.
Ostatnio zmieniony przez misiasta (17-07-2013 o 23h58)