Brak krat w oknach i błyszczący stolik z tworzywa sztucznego nie zmieniały faktu, że Simpson był w poważnych tarapatach. Kropelki potu nad górną wargą wskazywały, że wiedział, w jak poważnych.
150
Brak krat w oknach i błyszczący stolik z tworzywa sztucznego nie zmieniały faktu, że Simpson był w poważnych tarapatach. Kropelki potu nad górną wargą wskazywały, że wiedział, w jak poważnych.
'Uniósł głowę by dokładniej przyjrzeć się jej twarzy.'
23
Jest w nich dziesięciominutowy poślizg. Jak pan się przekona z mojego raportu, ten człowiek jest w stanie przechytrzyć ochronę, zna się
na kasetach video, redagowaniu tekstów i na starej broni, oczywiście.
I wtedy uświadomiłam sobie, że oprócz klującego uszy skrzypienia obracającego się Czarnego Młyna dobiega z niego jeszcze inny, dziwniejszy dźwięk: niepokojąco nierytmiczne, powolne, ciche dudnienie - niczym bicie ogromnego, chorego serca.
str. 208
- To telefon, na który czekałem. Może przyniesiesz nam po kieliszku wina, które stoi otwarte na stole?
-na trzecim leżały trupie głowy -
jak ja kocham baśnie braci grim
11
"-Obywatelu dyżurny, dajcie zapalić."
str. 127
Zresztą po kilku minutach przestaje padać, choć niebo nadal jest zasnute chmurami
str. 181
Ostatnio zmieniony przez tajakjejtam (28-05-2013 o 21h27)
"Rzecz prosta decyzja w sprawie widzenia z krewnym w obozie należała nie do GUŁAGU (Gławnoje Uprawlenije Łagieriej) - który jest tylko czymś w rodzaju administracyjnej dyrekcji obozów i nie miesza się ani do wyroków, ani do oskarżeń ciążących na niewolnikach pracy przymusowej - ale teoretycznie do Naczelnego Prokuratora ZSRR, a w praktyce do najbliższego NKWD w miejscu zamieszkania petenta."
Długaśny cytat =_="
str. 345
Ha! ciekawe czy ktoś ma dość długą książkę (nie jest to bardzo dużo, no ale nie przesadzajmy..)
"Nie wiadomo kiedy, a obraz śmignął przed jej oczyma."
Strona 124
"Gdyby było to możliwe, moja szwagierka z pewnością by już o tym wiedziała."
str. 72
"Kostylewa budzono w nocy, odprowadzano po paru godzinach do celi, budzono znowu o świcie, wywoływano na badanie w czasie posiłków dziennych i godzin przeznaczonych na załatwianie potrzeb fizjologicznych w ustępie, odmówiono mu mycia i codziennych spacerów na dziedzińcu więziennym."
Same długie zdania =_='
1 - muahahaha! *i piorun szczelił*
"Państwo Dursleyowie spod numeru czwartego przy Privet Drive mogli z dumą stwierdzić, że są całkowicie normalni, chwała Bogu."
82
"Miasto Szkła"
to jedyne co miałam na pierwszej stronie :bimbogoutte
Z racji że mój pierwszy rozdział zaczyna się na 11, więc....
str nr. 11
"Patrzyli na mnie długo, jak nigdy przedtem, kiedy byłem ich bratem."
166. ^^
"Pierwszy już usychał z szyją jak złamana łodyga kwiatu."
Musiałam zmienić książkę bo za długie te zdania miałam Dx
94
"Ojciec wstaje, wkłada skoroszyt do teczki, pociera czoło dłonią."
150.
Jest rzeczą oczywistą, ze każda z trzech klas w społeczeństwie ma swa funkcję szczególną, na której należytym wykonywaniu polega jej doskonałość, czy też cnota.
66
"śniadanie było zimne, ale za to herbata gorąca."
27
,,Następne strony:Koń arabski wywarł ogromny wpływ na współczesne rasy koni na całym świecie.`` XD
poproszę o stronę 1
Z daleka dzwine zwierzę bardziej niż cokolwiek innego przypominało dryfujący okręt podwodny
strona 78?