Bardzo mu zasmakowało!
55?
,,Czasami trzeba myśleć wstecz"
Magda ,wszystkich dla pozdrowieniami z
Strony : 1 ... 163 164 165 166 167 ... 172
Bardzo mu zasmakowało!
55?
Uniosłam znacząco brwi i uśmiechnęłam się do niego.
66?
"- Pchajcie się na sam spód."
180?
"Słyszałam kiedyś powiedzenie, że w tygodniu poprzedzającym oficjalny debiut młoda gejsza jest jak larwa przekształcająca się w motyla."
25?
Hanriot na furgonie był cały pokryty błockiem i krwią.
45?
"Wreszcie riksza wjechała między dwa rzędy drewnianych domów, ciasno stojących obok siebie, na podobieństwo długiej fasady."
63
"the decrease in core temperature is detected by a group of thermosensitive cells situated in the center of the brain within hypothalamus"
Tak jakoś wyszło że mądra książka po angielsku padła. w luźnym tłumaczeniu idzie o to że obniżenie temperatury ciała jest wykrywane przez grupę komórek w podwzgórzu(mózgu).
154?
Następnego dnia po południu Mameha wezwała mnie do siebie.
1?
Ingrid Levin- Bill, trzy tygodnie po trzynastych urodzinach, siedząc w poczekalni u ortodonty, rozmyślała.
Strona 35?
drogi Boże,
kiedy się bawię z rodzicami,
pozwól mi się o nich troszczyć.
XD wzięłam modlitewnik dla dzieci
69
Cholera!
54
W ciągu pierwszych dni spędzonych w tym dziwnym miejscu nabrałam przekonania, że lepiej było mi stracić i ręce i nogi niż dom i rodzinę.
56?
W innym przypadku unoszące się w stanie nieważkości bańki cieczy mogły poważnie zaszkodzić okablowaniu elektrycznemu stacji.
157?
-Ależ nie, pan przepraszać nie musi, pogrążyłam się w myślach tak głęboko.
434? (jeśli książka nie ma aż tylu stron to 124)
"-Musimy go stamtąd wyciągnąć - powiedziała Lillian Robbins w pogrążonym w ciemnościach pokoju."
Strona 95
"Mój mózg w panice szukał związków przyczynowo-skutkowych."
16?
"Pomiędzy tym dniem w maju dwa tysiące piątego roku, kiedy Ellie nie wróciła do domu, a chwilą dokładnie sprzed dwóch minut nie pojawił się ani jeden konkretny trop związany z jej zniknięciem"
44?
"Po powrocie z miesiąca miodowego obydwoje bardzo się staraliśmy nie dopuścić do rozczarowania szarą rzeczywistością, o które tak łatwo po wspaniałej imprezie i kilku tygodniach na spokojnej słonecznej plaży."
16?
"Byłem drugi dzień w Paryżu i jedyna rzecz, jaką do tej pory zwiedziłem to uczelnia April"
99?
"-Dlaczego mnie nie zapytałeś, czy nie możemy pójść do mnie?"
150?
"Wtedy się z pewnością ustatkuję, a gdyby to nie nastąpiło, to z góry daje Pannie Agacie pozwoleństwo względem mojej czupryny targania i trzcinką pleców trzepania,co jednak wiem, że nie będzie, bo ani ja na to nie zasłużę, ani Panna Agata tak złą nie będzie, żeby własnego męża i siebie wobec sąsiadów dyfamować."
64?
Mikrotubule mogą tworzyć stabilne struktury, np. rzęski i wici.
58?
"A na miejscu, gdzie stała, tylko porzucony koszyk mały z rokity, denkiem wywrócony, pogubiwszy owoce, na liściach zawisał i wśród fali zielonej jeszcze się kołysał."
73?