Szukam kogoś do dwuosobówki hetero do roli męskiej.
Jestem tu nowa, ale mam doświadczenie w pisaniu na innych forach z Opowiadaniami Grupowymi i opanowałam podstawy BBCode.
Poniżej zamieszczam kilka moich pomysłów, jednak jestem otwarta na propozycje.
Pomysły
1. Problemy w związku. Chciałabym tutaj zrobić coś takiego, że właśnie zostaliby parą, ale nie byłoby tak różowo jak się wydaje. Dziewczyna wciąż zamknięta w sobie, ugodowa, często milczy, on jednak tego nie zauważa. Oczywiście byłaby to tylko część fabuły, ale resztę podaję na pw.
2. Dziewczyna, która nie cierpi chłopaków. I chłopak, który sądzi, że zna się na dziewczynach, nie angażujący się w związki. Nie przepadają za sobą. Gd pewnego dnia się spotykają i odkrywają, że trafili na kogoś podobnego do nich, od razu atakują drugą stronę. Oczywiście nie podają wad konkretnej osoby, tylko uogólniają (np. że dziewczyny zawsze muszą mieć rację itd.).
3. Chłopak i dziewczyna udają narzeczonych. Mogą być sobie obcy albo się znać, np. chłopak byłby przyjacielem brata dziewczyny.
4. Ona - impulsywna, złośliwa, trochę szalona, uparta, często nie do wytrzymania, czasem nieśmiała i niepewna, innym razem potrafi wylać na kogoś napój. On - apodyktyczny, impulsywny, pewny siebie... Żadne z nich nie ma łatwego charakteru, choć różnią się od siebie. Fabuła do ustalenia.
5.Dziewczyna miała wypadek. Od tamtej pory pamięta wszystko sprzed wypadku, jednak zapomina wszystko, co dzieje się później. Każdego dnia budzi się z przeświadczeniem, że nie miała wypadku i nie pamiętając nic z poprzedniego dnia. Chłopak nie ma o tym pojęcia, dlatego gdy spotyka ją po raz pierwszy, a następnego dnia odkrywa, że ona traktuje go jak obcego człowieka, sądzi, że dziewczyna próbuje go unikać. Z czasem jednak coraz lepiej rozumie, że ona nie udaje.
6.Mamy dziewczynę i chłopaka, oboje są sławnymi muzykami, którzy wzajemnie się nie znoszą (są dla siebie konkurencją). Dziewczyna jednak ma pewien sekret - prowadzi podwójne życie. Ukrywa swoją tożsamość, chcąc zachować prywatność. Chłopak zamierzając zniszczyć dziewczynę postanawia odkryć jakiś jej sekret, nie spodziewając się nawet, jak wielką tajemnicę ona skrywa. Co zrobi, gdy się dowie? (Może być też tak, że w rzeczywistości by się znali).
7.Chłopak i dziewczyna zostają parą (mogą być dla siebie obcymi ludźmi i nic do siebie nie czuć, albo już się znać, do ustalenia). Jednak nie jest to zwyczajny związek. Dziewczyna stawia warunki, których złamanie oznacza zerwanie. Nie chce obchodzić walentynek, nie chce fałszywych romantycznych gestów (najwidoczniej bycie parą o niczym nie świadczy), nie pozwala dotykać jej rzeczy, mieszać do tego jej przyjaciół ani z niej kpić. Nie chce też chodzić w miejsca publiczne ani przychodzić do niej do domu. Chłopak nie rozumie jej, ale się zgadza. Tylko czy pewnego dnia nie zechce ich złamać?
8.Dziewczyna miała wypadek, w wyniku którego straciła część wspomnień. Co ciekawe, były to tylko wspomnienia dotyczące jej chłopaka... A raczej byłego chłopaka, ponieważ rozstali się kilka dni wcześniej. Zdaniem lekarzy jej umysł wyparł wspomnienia, które ją raniły. Chłopak dostaje więc szansę na to, by znów z nią być. Tylko czy postanowi pomóc jej odzyskać wspomnienia, ryzykując, że znów ją straci, gdy przypomni sobie zbyt wiele, czy też wykorzysta okazję i będzie udawał, że wcześniej się nie znali?
9. Dziewczyna i chłopak, dawniej para, oboje sławni (tu najlepiej widziałabym ich jako muzyków). Powód zerwania jest mi obojętny, ale wolałabym, żeby to chłopak zerwał z dziewczyną. Nie widzieli się od roku i oboje przyzwyczaili się już do myśli, że więcej się nie spotkają. Jednak pewnego dnia ich menedżerowie oznajmiają, że mają udawać parę (może być też tak, że mieliby zagrać parę w filmie/serialu).
10. Dziewczyna i chłopak w dzieciństwie się przyjaźnili, potem jednak on wyjechał. Gdy po kilku latach wraca, odkrywa, że jego przyjaciółka, dawnej grzeczna, wesoła i roześmiana zaczęła pić, palić i zadawać się z ludźmi wplątanymi w przestępstwa. Sprawy nie ułatwia fakt, że jego brat stoi na straży prawa.
11. Mam też kilka luźnych pomysłów, dotyczących: byłej pary, sławy, nieznajomych pod jednych dachem, porwania, znajomości internetowej, intryg (np. królewskie rody albo bogacze) i coś w rodzaju s-f, że byliby członkami ruchu oporu, a potem jedno z nich straciłoby pamięć i znów byłoby po stronie rządu.
Jeśli żaden pomysł Wam się nie podoba, ale chcecie coś ze mną napisać albo szukacie kogoś do wieloosobówek fantasy - piszcie na pw.
Szczegóły i zgłoszenia na pw.