Odkąd pamiętam trwało 2 godziny, bo zawsze się dziwiłam, że happy HOUR trwa dłużej niż godzinę XD
Btw. tym razem coś mi strzeliło do łba i doładowałam, a mi nie podwoiło, więc machnęłam do nich wiadomość, w której zarzuciłam lekką aluzją, że według prawa jest to wyłudzenie i machnęłam im przed nosem odpowiednim artykułem i paragrafem w kk XD Ciekawe, co oni na to XD
EDIT: Kucze, zarzuciłam im paragrafami, a dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać, czy dobrze zinterpretowałam treść kk o.o Dobrze, że nie napisałam tam nic otwarcie, a jedynie rzuciłam aluzję XD
Wrzucę razem z treścią tutaj, może Wy mnie uspokoicie o.o
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
(ten nas nie interesuje)
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Ostatnio zmieniony przez Iremi (15-11-2015 o 20h57)