Na niektórych zrobiłabym mocniejszy światłocień....tak jak na na rysunku w poście gdzie piszesz o "krzywej mordzie" Bardzo mi się spodobał szczególnie ten. Pozdrawiam
Zostaw świat, który znasz za sobą i idź ze mną w nieznane....
Na niektórych zrobiłabym mocniejszy światłocień....tak jak na na rysunku w poście gdzie piszesz o "krzywej mordzie" Bardzo mi się spodobał szczególnie ten. Pozdrawiam
Naprawdę niezłe prace, przeglądając Twoją galerię od początku nie da się nie zauważyć wielkiego postępu. Świetna robota
Po przyjrzeniu się Twojej ostatniej pracy nasunęła mi się taka uwaga: sprawiasz wrażenie, jakbyś bardzo mocno skupiała się na detalach - na maksa odpicowałaś oczy, usta, włosy, ozdobę we włosach... Są zrobione bardzo dokładnie i to w zasadzie jest plus. Trudno się w sumie dziwić, bo to elementy, które się robi po prostu przyjemnie Tylko trochę za duży kontrast jest między tymi odpicowanymi detalami a a powierzchniami bardziej ogólnymi (jak czoło, policzki, szyja). Wygląda to trochę tak, jakbyś bardzo skupiała się na dokładnym wykonaniu szczególików, a kompletnie nie miała pomysłu na wykończenie tych większych "plam", które w rezultacie wypadają trochę płasko. Spróbuj pokombinować trochę z mocniejszym światłocieniem i mieszaniem kolorów (dalej bazując na przykładnie ostatniej pracy: na odcień skóry składa się nie tylko kolor "cielisty", ale też wyraźne brązy, czerwienie, róże, a nawet żółcie czy zielenie - zależnie od karnacji, jaką chce się uzyskać).
IMO to ucho od strony anatomicznej wygląda mega dziwnie O.o
Będę zaglądać i wyczekiwać nowych prac!
Ostatnio zmieniony przez Dasharia (09-11-2014 o 11h14)
www.youtube.com\watchCgejio6j6gjg635bnvhgv8;45gkby
Dziękuję za wszystkie miłe komentarze
Dasharia jestem świadoma tych wszystkich błędów jakie robię, ale łatwiej powiedzieć (ewentualnie napisać) niż zrobić. Myślę, że może mieć to związek z tym, że na marginesach zeszytów raczej rysuje się oczy, a nie teksturę skóry xD
Ćwiczyłam troszku ;_;
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Winoa (22-01-2015 o 18h22)
Twarz - aaaaa! Poćwicz rysowanie twarzy. W pierwszych rysunkach o wiele lepiej twarze się prezentują. Mam też teochę do brzuchu pani na drugim obrazku.
Wszystko inne jest GREAT AND OK
Myślę, że powinnaś poćwiczyć-
Bez obrazy-
ola042
Hej. Tak przeglądam twój cały wątek od początku i uważam, że twoje postępy są ogromne. Według mnie, to najlepiej wychodzą ci krajobrazy. Twarze twoich postaci są bardzo często krzywe. Radzę ci, abyś kształciła się w malowaniu farbami krajobrazów - to twój największy talent. Serdecznie pozdrawiam.
PS. Sama także rysuję ;3
Raz lepiej, raz gorzej, ale szczerze, bardziej podobają mi się twoje prace tradycyjnie narysowane, niż te robione na komputerze. Lepiej oddają twój talent, który niewątpliwie posiadasz, ale i twoje uczucia i umiejętności. Tylko tyle z mojej strony, prace piękne.
Ostatnio zmieniony przez Clarissa1317 (25-01-2015 o 14h42)
Cóż za piękne prace Masz niesamowitą wyobraźnię, ciekawi mnie w jakim programie je tworzysz.
Chciałabym aby ktoś tak narysował moją miss, po prostu cudo.
Dziękuję za miłe słowa i krytykę
Wpadłam w okrutny wir nauki i dawno nic nie wstawiałam (bo i nie mam czego), ale już coś się zebrało. Nie tworzyłam niczego konkretnego, a wszystkie moje prace to ćwiczenia, ale zawsze coś.
Moje próby szkicowania rączków
Ćwiczenie cieniowania ciała
Uroczy obrazek wyszedł zaiste uroczo. Lubię taką porcelanowa bladość, usta też wyglądają fajnie. No i bardzo zacne szkice rąk!
Tylko ta pani z pierwszego rysunku... To nie tak, że ona ma coś z tyłkiem. Ona po prostu nie ma tyłka... xD
Prace są piękne szczególnie zakochałam się w ostatnich
Szkice jak i inne dzieła są cudowne nie wszystkie idealne ale jak już coś ci wyjdzie to większego talentu chyba na całym forum nie widziałam, naprawde zazdroszcze, bo ja np właśnie z dłońmi mam problem
Strasznie mi się twoje prace podobają, szczegulnie te o temetyce ocierającą się o elfią lub mistyczno-magiczną <3
Moim aktualnym zajęciem jest pisanie fantasy ("Lustrzane odbicia" zapraszam do przeczytania w opowiadaniach indywidualnych, sorki za pseudo reklame) i twoje dzieła strasznie pobudzają moją wyobrażnie
Praca z kocimi uszami jest boska i przeurocza, oczy wyglądają jak żywe
Dasharia o to właśnie mi chodziło xD Likoris rączki mi wychodzą tylko gdy nie mają reszty ciała :3
Miała to być Sawako z Kimi ni todoke, ale myślę, że gdybym nie wiedziała to nie zgadłabym >_<
Link do zewnętrznego obrazka
Tyle razy zaglądałam do tego wątku, a teraz, jak przeszłam przez cały, stwierdzam, że ani razu nie napisałam nic o rysunkach!
No to tego... No, według mnie są świetne, z pewnością masz talent, którego niejedna osoba Ci zazdrości.
Zwięźle? Zwięźle.
Szkoda tylko, że od miesiąca nie ma niczego nowego... ;_; Żyjesz w ogóle?
EJ no, rysuj dalej, ludzie czekają. xD
Ostatnio zmieniony przez o2xandra (01-03-2015 o 02h06)