W tym wątku możecie wymieniać się swoimi uwagami na temat nieoficjalnych konkursów oraz komentować wyniki i oceniać stylizacje po zamknięciu wątku konkursowego
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#2 06-03-2015 o 15h32
O, pierwsza!
Ja lubię nieoficjalne konkursy, bo niektórzy robią sami nagrody i bardzo miło sobie takie wstawić na profil ♥
Zresztą zrobiłam sama konkurs i zgłosiły się bardzo ładne stylizacje, że aż trudno wybrać podium.
Mi się to podoba i nie mam żadnych uwag -.-
Ostatnio zmieniony przez MaMiMuMeMo (06-03-2015 o 15h32)
#3 06-03-2015 o 16h22
To prawda, nieoficjalne konkursy aż chce się robić :3 Tyle miss się do nich zgłasza A potem faktycznie ciężko jest wybrać podium, bo każda uczestniczka chociażby za chęci powinna otrzymać nagrodę
#4 06-03-2015 o 17h30
To ja spytam od razu, czy ktoś byłby chętny przy pomocy w wyborze zwyciężczyń takiego jednorazowego konkursu. :3 Sama zwykle nie umiem sobie poradzić, bo podoba mi się zdecydowanie za dużo stylizacji. Oczywiście ktoś, kto będzie chciał pomóc mi w ocenianiu nie będzie miał możliwości brania udziału w danym konkursie.
Zainteresowanych proszę o kontakt na priv - podeślę temat i jeśli nie będziecie mieć pomysłu na stylizację do niego będziecie mogli mi pomóc w ocenie. :3
#5 06-03-2015 o 19h15
Ja osobiście UWIELBIAM robić jednorazowe konkursy, zrobiłam już dwa, a dzisiaj wstawiłam trzeci: "Niesamowita moda XX wieku". Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału, jest duże pole do popisu. Trudno jest wybrać podium, bo zawsze znajdzie się dużo pięknych stylizacji. Jednorazowe konkursy były świetnym pomysłem. Brawa dla Zioła!
~
#6 06-03-2015 o 19h52
Szarlotko, pomysł nie był mój, te konkursy organizowane są na brytyjskiej wersji Missfashion. To Ove wpadła na pomysł przeniesienia ich do nas. Ja tylko poprosiłam Jess, żeby poprosiła Emmę o dział na nie.
Dziękuję za odzew dotyczący mojej prośby. <3 Jeśli ktoś jeszcze chce się zgłosić, to śmiało, zapraszam! Obiecuję, że nie będę gryzła.
#7 07-03-2015 o 03h00
Ja mam swój konkurs, ale z chęcią mogę komuś pomóc w wyborze do podium, sama będę miała niedługo strasznie ciężki wybór </3
#8 07-03-2015 o 22h01
Jednorazowe konkursy są świetne. Każdy może się wykazać, tematyka zwykle daje pole do popisu. Ja sama wstawiłam już drugi. Jest jedna wada- bardo trudno wybrać zwyciężczynie, bo zwykle wszystkie stylizacje są piękne... ja miałam takie problemy że musiałam skonsultować się z moją młodszą młodszą siostrą, ale ona powiedziała że każda jej się podoba i było na tyle...
To jest tak że zwykle jest dużo chętnych i dużo pięknych stylizacji, że chciałoby się dla wszystkich zrobić nagrody, ale to czasami jest zbyt pracochłonne.
#9 14-03-2015 o 19h14
A ja szukam osób (najlepiej dwóch), które chciałyby sędziować w moim konkursie. Kryteria oceny są - według mnie - dość jasne, termin odleeeeeegły, więc mam nadzieję, że ktoś chętny się znajdzie.
Edit.
Nieaktualne, mam już max. :3
Ostatnio zmieniony przez Dasharia (14-03-2015 o 20h35)
#10 15-03-2015 o 16h02
Chciałaby zorganizować konkurs i w związku z tym mam pytanko: czy w alternatywnych wyborach pojawił się temat mody dziewiętnastowiecznej? Lista tematów chyba jeszcze nie powstała, a przeglądać tych wszystkich stron mi się po prostu nie chce :P
#11 15-03-2015 o 17h03
Lista tematów z alternatywnych za chwilę pojawi się w ogłoszeniach
#12 15-03-2015 o 17h35
Dzięki za wrzucenie list! Nie widzę podobnego tematu, więc zabieram się do pracy (:
#13 16-03-2015 o 20h50
Nah, strasznie dużo się namnożyło konkursów, w których chodzi o wykorzystanie jakiegoś elementu, a nie o to przecież w tym chodzi. :c Jest kilka perełek wśród tematów, ale większość to właśnie to o czym mówię. Mam wrażenie, że to przeze mnie, bo jako pierwsza stworzyłam konkurs, w którym trzeba było wykorzystać pewien element, ale nie przewidziałam tego, że już wkrótce co drugi konkurs taki będzie...
Trochę kreatywności, błagam was! :c
#14 17-03-2015 o 11h09
Zioło, ja może coś zrobię po spódnicy... Dla ciebie!!!
A twój nick nawet dał mi do myślenia, wiesz? Widziałam w alternatywnych temat o jedzeniu ale to będzie coś innego :3
Ostatnio zmieniony przez MaMiMuMeMo (17-03-2015 o 11h10)
#15 26-03-2015 o 19h04
Witam
Planuję założyć konkurs, prawdopodobnie więcej niż jednoedycjowy. Nosiłyby on nazwę Wybory Miss Cosplay i jak można się domyślić, dotyczyłby właśnie cosplayów na podany przez jury temat.
Oczywiście sama nie dałabym rady tego poprowadzić, dlatego szukam osób do:
- oceniania stylizacji uczestników, czy też mówiąc prostszymi słowy - jury (potrzebne mi są co najmniej 2 osoby).
! Uwaga: od jury wymagam przynajmniej ogólnej wiedzy z zakresu:
literatury i komiksów, anime i mangi, filmów, celebrytów (w tym Youtuberów czy blogerów) oraz gier komputerowych,
ponieważ tematy edycji będą polegały na cosplayach z tych właśnie dziedzin.
Posada grafika jest już zajęta ^^
Chętnych proszę o kontakt na PW.
OGŁOSZENIE JUŻ NIEAKTUALNE ♥
Ostatnio zmieniony przez KimKas (27-03-2015 o 17h22)
#16 26-03-2015 o 19h07
KimKas, doskonały pomysł! :33 Widziałam już taki konkurs jeszcze w sali gier, ale padł po chyba jednej edycji i było mi go bardzo szkoda. :C
Sama do jury się nie nadaję z racji zbyt małej wiedzy w zakresie anime, mangi i choćby takich jutuberów, ale popieram pomysł i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. :3
Powodzenia!
#17 26-03-2015 o 19h13
Majerankowa Konkurs o którym mówisz jest już na końcu tego działu
#18 29-03-2015 o 14h50
Ja się ogłoszę, że chętnie pomogę w konkursach (jako grafik) lub nawet w jurorowaniu Bo konkursy jak grzyby po deszczu, jestem zaskoczona pomysłowością tematów
#19 19-04-2015 o 20h16
Tak ogólnie mam kilka tematów które nadają się na nieoficjalne konkursy, jednak potrzebuję pomocy z zakresu członków jury. Czy ktoś byłby chętny? Kontakt na priv
#20 02-05-2015 o 01h38
Właśnie odkryłam, że robienie dyplomów to świetna zabawa! A więc gdyby ktoś potrzebował kogoś do ogarnięcia dyplomów do swoich konkursów - zapraszam na priv, w miarę możliwości (i czasu) chętnie pomogę.
#21 03-05-2015 o 14h45
Chciałabym powiadomić was, że mój konkurs Pokój Ananasa został zakończony, a nagrody są już rozdane. Nie miałam jednak możliwości podbić, bo mój post od zakończenia jest ostatni. Tak więc tych, którzy o tym nie wiedzieli, i którzy brali w nim udział odsyłam do wątku z konkursem
#22 07-05-2015 o 18h42
Szukam do mojego konkursu:
-Jury (tak z dwie osoby, zgłaszać się a ja podam temat)
-Grafika (najlepiej kogoś dobrego, kto się stara a nie "klik, klik i gotowe")
-I kogoś kto zrobi rysunki (no błagam, też niech będzie ktoś dobry w rysowaniu)
Piszcie na pw
#23 15-05-2015 o 12h26
Widzę, że tu minikonkursy cieszą się o wiele większą popularnością niż na brytyjskim forum, gdzie pojawiły się pierwotnie. Bardzo się cieszę, że pomysł jednorazowych konkursów nie przeszedł bez echa i spodobało się wam to, że możecie je organizować i brać w nich udział. <3
Myślę, że Ove1299 należą się spore podziękowania za to, że wyszła z inicjatywą i poprosiła moderatorki o zgodzę na ich organizację. <3 Dla niewtajemniczonych - //www.missfashion.pl/forum/t900,3-propozycje-i-pomysły-dotyczące-forum.htm#p246237
Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (15-05-2015 o 12h27)
#24 31-05-2015 o 14h03
Witam wszystkich ^^. Przychodzę z informacją, że Majerankowa chciałaby zorganizować konkurs z wieloma edycjami, ale brakuje jej grafików i osób do jury. Wszelkie pytania na temat konkursu kierujcie właśnie do niej Z góry bardzo proszę o swoje zgłoszenia do współpracy.
Dziękuję, to tyle!
Ostatnio zmieniony przez Mineo (31-05-2015 o 14h14)
We are in noir
#25 01-06-2015 o 13h03
w razie potrzeby gdyby ktoś potrzebował rysunków do nagród zawsze mogę pomóc dawno nie malowałam i może być na początku słabo ale z racje że mam dużo czasu i niekiedy nie wiem jak go wykorzystać to mogę się jakoś udzielić jakby co ;3
chociaż nie sadzę by moje obrazki były jakieś wow no ale jak będzie potrzeba to wykorzystujcie mnie ;3