Witam was moje kochane. Ten temat został założony za zgodą ErinBlack i jest po to, by pomóc nowym graczkom. Jest to akcja podobna do „Poznajmy się”, jednak jest ona kierowana w stronę tych, którzy grają w rozgrywkach RPG.
Wszystko polega na tym, że w tym temacie będą się zgłaszać nowe osóbki, które boją się zacząć grę z różnych powodów (np. nieznanie zasad panujących w RPG, problemy z tworzeniem KP) jak i stare wyjadacze potrafiące już sporo. Każda nowa użytkowniczka dostałaby swoją „mentorkę” w postaci stałej graczki. Do swojego „mentora” można się zgłaszać przez prywatne wiadomości z każdym problemem dotyczącym rozgrywek RPG, a użytkowniczka z większym stażem by pomagała lub doradzała. Nie wymagam tego co teraz napiszę, ale miło by było gdyby „mentorki” co jakiś czas spoglądały na poczynania swojej „podopiecznej”. Może być to czytanie niektórych postów lub Kart Postaci i w razie wyłapania jakiejś niedogodności/błędu powiadomić o tym nową graczkę. Takie wsparcie i pomoc może być bardzo przydatne w dalszym rozwoju gry w RPG.
Nowość!
Wymogi odnośnie mentorek
By uniknąć nieporozumień i wątpliwości pozwoliłam sobie stworzyć wymagania jakie musi spełnić mentorka. Nie są one jakieś wygórowane ale są niezbędne by uniknąć kłopotów. Oto one:
1. Mentorka musi udzielać się w wątku przynajmniej przez miesiąc. W przypadku gdy ma doświadczenie w pisaniu RPG z innego forum bądź strony proszę o kontakt ze mną przez PW w celu potwierdzenia swoich umiejętności.
2. Mentorka powinna pisać rozbudowane posty w RPG, które posiadają sens, zachowują zasady poprawnej polszczyzny i nie łamią regulaminów.
3. Mentorka powinna dysponować większą ilością czasu, by mogła na bieżąco pomagać swojej podopiecznej.
4. Mentorka musi być opanowana i nie pozwalać sobie by uczucia brały górę. Chodzi tutaj o to by przy nawet banalnych pytaniach ciągle spokojnie odpowiadać jak i w razie konfliktu zachować zimną krew.
NOWA LISTA MENTOREK I PODOPIECZNYCH
Mentorki
1. Majerankowa
2. RobinRedem
3. Ojsa
4. Minwet
5. Nieve
Podopieczni:
1. Evvers
2. Melodyrosse
3. DemOlkaGirl
4. @positivemadwoman
5. ---
Ostatnio zmieniony przez Asuu (13-05-2015 o 16h18)
Zapraszam na mojego bloga *Klik*