To właśnie dzięki nim odbieramy bodźce zewnętrzne. Wyróżniamy pięć zmysłów: wzrok, słuch, węch, dotyk i smak, jednakże u ludzi występuje także zmysł równowagi czy ułożenia części ciała (propriocepcji). Nie zapominajmy także o zwierzętach, z rozwiniętą echolokacją. Myślę, że ten temat można wystarczająco rozwinąć, lecz proszę, aby zbytnio się nie zagalopować ;).
Regulamin:
1. Zgłoszenie powinno zawierać:
a) jedną lub dwie stylizacje miss,
b) co najmniej dwu zdaniowy opis,
c) maksymalnie trzy przedmioty z danego kompletu.
2. Trzymamy się regulaminu forum.
3. Na zgłoszenia czekam do dwudziestego września, rzecz jasna tego roku do godziny 23:59. Czas ten mogę, lecz nie muszę wydłużyć.
4. Oceniam ja. Liczy się przede wszystkim pomysł i jego wykonanie, ale zwracam uwagę również na fryzurę, makijaż czy odpowiednie dobranie kolorów. Ogółem liczy się wszystko!
No i rzecz, na którą wszyscy czekają, czyli...
Nagrody:
Dla trzech pierwszych miejsc oczekuję rysunek miss w stylizacji konkursowej. Być może dyplomy. Jeżeli któraś stylizacja jeszcze wpadnie mi w oko, niewykluczone wyróżnienie.
Życzę powodzenia, gdyż temat z pewnością nie najłatwiejszy i czekam na piękne stylizacje!
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1
#1 27-08-2015 o 18h27
#2 28-08-2015 o 15h44
~Zmysł Słuchu i Zmysł Równowagi~
` Nie trać wiary w siebie! Skup się `
Jednym z naszych zmysłów jest nasz słuch. Jedną z rzeczy, które słyszymy jest muzyka. Innym zmysłem jest równowaga np. w Tańcu. To jest moja główna inspiracja. Tak! Muzyka i Taniec!
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
~Wyjaśnienia~
Ogółem stylizacja przedstawia osobę biorącą udział w konkursie tanecznym. Co jest w nim najważniejsze? Dobre opracowanie kroków? też, ale jedną z innych ważnych rzeczy to wsłuchanie się w muzykę. Kolejną ważną rzeczą to to, żeby nie stracić równowagi.
Poszczególne elementy:
Długa spódnica - lekkość.
Bluzka - wygodne ubranie do tańca.
Włosy - "Wiatr we włosach."
Kwiaty - Element po występie.
Buty - Element potrzebny do tańca.
Kolczyki - dekoracja.
Tatuaż - dekoracja.
#3 30-08-2015 o 13h05
Równowaga
Inspiracja:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Pierwsza stylizacja to Yin...lecz może to też być Yang (Yin i yang mogą przekształcić się w siebie nawzajem). Reprezentuje ją biel. Jest światłem, dniem, radością, słońcem (złote części stroju)... Jej twarz jest spokojna, a ubranie lekkie. Naszyjnik symbolizuje to, że jedno nie może istnieć bez drugiego, tak jak dzień nie może istnieć bez nocy, światło bez ciemności, czy śmierć bez życia.
Druga stylizacja przedstawia Yang (może być to też Yin). Jest symbolem nocy, smutku i chłodu. Złoto w jej stroju to jakby księżyc na niebie. Naszyjnik - tak jak u Yin - symbolizuje to, że jedno nie może istnieć bez drugiego, tak jak dzień nie może istnieć bez nocy, światło bez ciemności, czy śmierć bez życia.
#4 31-08-2015 o 19h10
Dla młodej baletnicy to był zwykły trening. Jednak w połowie samotnych ćwiczeń na jej twarzy odmalował się wyraz zaskoczenia. Jego powodem było to, że dziewczyna odkryła u siebie zmysł elektryczny.
Za Wikipedią:
Elektrorecepcja, elektropercepcja, zmysł elektryczny – zdolność odbierania bodźców elektrycznych z otoczenia, wykrywanie obecności oraz zmian pola elektrycznego za pomocą elektroreceptorów. Zdolność elektrorecepcji posiadają stekowce i niektóre gatunki ryb.
Odbieranie zewnętrznych sygnałów elektrycznych określane jest jako elektrorecepcja bierna. Niektóre gatunki, dzięki obecności narządów elektrycznych, mogą generować własne pole elektryczne i odbierać jego zakłócenia. Jest to aktywna forma elektrorecepcji.
#5 08-09-2015 o 19h54
Kochani, dopiero cztery stylizacje, dlaczego by się nie zgłosić chociażby z odkopaną misską?
#6 08-09-2015 o 21h42
NO NIECH BEDZIE DAM DAM PRZYBYWAM ZE STYLIZACJA XD
Stroj przedstawia:
zmysł temperatury – odczucie zimna i ciepła
Moja miss posiada zaburzenia tego zmyslu (podobie do mnie)
Dlatego własnie /w srodku zimy/ wybiera sie na piknik XDD
Nie straszne jej mrozy gdyz nie odczowa zimna --> wielka konkurencja dla wszystkich lachonów i ich krotkich spodniczek niezaleznie od pory roku :>
Pomimo tego nosi szaliki oraz skarpetki a nawet (!) bluze by zbytnio nie wyrozniac sie z tłumu (kto chcialby byc zabrany na leczenie w polskim nfz.. brr)
Ps. ta szara szmata to kocyk do biwaku a dymek ma imitowac zamieć sniezna xDD
#7 15-09-2015 o 19h52
Przez długi czas co noc budziła się z krzykiem, czując okropny ból w ręce. Ręce, którą straciła w pożarze.
Oto Nocycepcja, czyli zmysł bólu.
Za wikipedią:
Ból to subiektywnie przykre i negatywne wrażenie zmysłowe i emocjonalne, powstające pod wpływem bodźców uszkadzających tkankę (tzw. nocyceptywnych) lub zagrażających ich uszkodzeniem. Receptorami bólowymi są nocyceptory.
Ból fantomowy – ból odczuwany w miejscu nieistniejącej, amputowanej kończyny.
Odczucie bólu wyzwala również każdy supramaksymalny bodziec specyficzny dla danego receptora, np. silny impuls świetlny powoduje ból gałek ocznych.
#8 19-09-2015 o 00h28
Przedłużam konkurs o cztery dni, czyli do dwudziestego czwartego września do godziny 23:59.
#10 24-09-2015 o 15h29
No to się jeszcze zgłoszę
Przectawiam wszystkim... zmysł smaku! Mało oryginalne, ale wyszło jak wyszło.
No to teraz małe wytłumaczenie. Na stylizacji znajduje się 5 rodzajów kubków smakowych. Najpierw ten odpowiedzialny za słodki smak. Jest to torcik i skarpetki ( czekolada ). Teraz słony. Białe kropeczki na szyi to słona sól, tak samo jak to białe coś ( chyba wiadomo o co chodzi , to "oplatające" miss ). Następnie ostry. Czerwona spódnica symbolizuje papryczkę chili, która jak wiadomo jest baaardzo ostra. Czerwony kapelusik też. Gorzki. Czekolada w kapeluszu jest właśnie czekoladą gorzką, buty to gorzka kawa z odrobiną mleka ( które można zaliczyć jako słodkie ). Na koniec kwaśny. Rękawiczki są żółte jak cytryna, która rzecz jasna jest kwaskowata. To zostaje tylko do wyjaśnienia bluzka i makijaż. Bluzka to limonka, tyle że nie do końca wiem jak smakuje, podobno jest taka kwaśno gorzka... A spokojny makijaż miss to... po prostu spokój Nie, przecież kubki smakowe są na języku, dlatego ciało miss można zinterpretować jako sam język, tyle że taki jasny
I przepraszam bardzo za opis, jest taki głupi, pewnie jest w nim wiele powtórzeń i błędów
#11 25-09-2015 o 09h43
Konkurs się wczoraj zakończył. Postaram się ogłosić wyniki ostatniego dnia miesiąca. Bez kogo nie wyobrażacie sobie podium?
EDIT: Bardzo przperaszam, ale wyniki się opóźnią, gdyż chciałabym je zamieścić wraz z nagrodmi, a z powodu awarii komputera mogę pracować mniej niż raz na trzy dni . Niemniej jednak mam już połowę prac, dziewczyny, bądźcie spokojne .
Ostatnio zmieniony przez Rainbow (01-10-2015 o 18h09)
#13 25-09-2015 o 15h32
2 stylizacja KimKas jest świetna! Z całą pewnością zasługuje na podium :3
#14 25-09-2015 o 15h40
Moją faworytką jest Lilia444
#15 25-09-2015 o 15h48
Moje faworytki to Lilia444 i serowakanapka ^v^
#17 25-09-2015 o 19h50
Nie będę oryginalna, moja faworytka to Lilia444
#18 27-09-2015 o 12h59
Kinder26 zdecydowanie
#19 03-10-2015 o 00h41
W końcu czas na wyniki! Przepraszam, że zajęło tak długo, lecz chciałam oddać od razu z nagrodami i...:III MIEJSCE
II MIEJSCE
I MIEJSCE
#20 03-10-2015 o 02h08
A mnie się te rysunki podobają - proste, ale widać, że od serca ^-^
Ślicznie dziękuję za II miejsce i gratuluję współpodiumowiczkom :3
#21 03-10-2015 o 15h07
Moja faworytka na 1 miejscu, gratulacje dla wszystkich!
#22 03-10-2015 o 17h21
Gratulacje dziewczyny! Moja faworytka na podium
Strony : 1