Cześć! To nie jest kolejny konkurs o tematyce historii mody (:
Tym razem zainspirowała mnie pewna stylizacja, na którą natknęłam się jakiś czas temu na defiladzie i która zdobyła później podium.
Waszym zadaniem jest stworzenie staruszka bądź staruszki. Mogą to być stylizacje inspirowane Waszymi babciami i dziadkami albo postaciami z popkultury - jedynym ograniczeniem jest to, że ma to być osoba żyjąca współcześnie. Tym razem nie będą oceniane stylizacje historyczne.
Pamiętajcie, że starsze osoby wyglądają dzisiaj bardzo różnie i niekonieczne muszą wpisywać się w stereotyp podeszłego wieku.
REGULAMIN
1. Obowiązuje mini-regulamin nieoficjalnych konkursów.
2. Można zgłosić maksymalnie dwie stylizacje.
3. Nie można używać więcej niż dwóch elementów z gotowego zestawu lub od gwiazdy. Mogą być trzy, jeśli są to małe elementy, ale proszę o zachowanie umiaru.
TERMIN SKŁADANIA PRAC
7 czerwca do godziny 23:59
Może zostać wydłużony, jeśli zajdzie taka potrzeba, tj. jeśli ktoś o to poprosi albo nie będę miała wystarczająco dużo czasu, by zakończyć konkurs.
KRYTERIA OCENIANIA
Oceniany będzie oczywiście strój. Poza tym najważniejszym elementem będzie makijaż, w końcu Wasze staruszki nie mogą mieć młodziutkich twarzy.
Dłuższe opisy mile widziane. Pomogą mi w prawidłowej interpretacji Waszych zgłoszeń, ale pamiętajcie, że jest to konkurs na najlepszą stylizację, a nie opowiadanie.
NAGRODY
Wykonane przeze mnie dyplomy. Powinniście już wiedzieć, czego mniej więcej się spodziewać (:
Powodzenia!
Ostatnio zmieniony przez Lahlae (31-05-2015 o 00h16)