Miss Kiczu i Pstrokatości
Jako, że ostatni konkurs na Missfashion organizowany przeze mnie już się zakończył, wstawiłam nagrody, i nie mam co robić, postanowiłam zorganizować kolejny, niejako z okazji Prima Aprillis. Nie będzie tutaj chodziło o stworzenie najładniejszej stylizacji, ale najbardziej... oryginalnej, pstrokatej i kiczowatej! Możecie robić stylizacje w stylu ganguro, robić cosplaye znanych i nieznanych plastików, kiczowate wersje znanych i nieznanych postaci... Lecz nie wstawiajcie kiczowatych fantastycznych zwierząt czy wróżek, będzie mi to strasznie ciężko ocenić. Macie jednak ogromne pole do popisu!
Trochę żywego kiczu:
Przez słowo kicz rozumiem coś, co podoba się pewnej grupie ludzi, ale w rzeczywistości jest przesadzone i w niezbyt dobrym guście - przesadzone z ilością różu, z pstrokacizną, z nadmiernym przepychem, z nadmiernym makijażem.
Regulamin w kilku przykazaniach Ananasowych
1. Miniregulaminu działu przestrzegać będziesz
2. Stylizacje do konkursu TYLKO DWIE możesz zgłosić. (W jednym albo dwóch postach, jak wolisz.)
3. Co twój kicz przedstawia napisać musisz. Opisać długo albo krótko możesz.
4. Czas na zrobienie stylizacji i wstawienie jej tutaj do 31 marca masz. Do godziny 20.00. (Przedłużyć mogę, ale nie muszę)
5. Stylizacji w czasie trwania konkursu zmieniać nie możesz.
6. Stylizacja pstrokata być musi
7. Pstrokatości się zrzec możesz na rzecz wszechobecnego różu.
8. Na nagrody i ogłoszenie wyników czekać dłużej niż tydzień nie będziesz musiała.
Przykładowa stylizacja:
Życzę powodzenia i dobrej zabawy!
Ostatnio zmieniony przez Pineapple (29-03-2015 o 18h40)