Na lekcję polskiego prawie się spóźniłam. Mogłam zwiedzanie szkoły zostawić na później, ale w końcu skąd mogłam wiedzieć, że się zgubię?
Lekcja była nudna i niezbyt chciało mi się uważać. Siedziałam sama, ale jakoś niespecjalnie mi to przeszkadzało. Mogłam dokładniej przyjrzeć się swojej klasie, która wyglądała dosyć dziwnie, ale ciekawie. Niektórzy już zaczęli zapoznawać się z innymi.
Po dzwonku ruszyłam na przerwę. Nie miałam pojęcia co mamy następne, więc ruszyłam za tłumem.
Szkoła była wielka i uczyło się tu mnóstwo ludzi. Jedni wyglądali normalnie, jak zwykłe, szkolne szaraczki, a inni od razu rzucali się w oczy. Starałam nie gapić się na takie osoby, ale przychodziło mi to z wielkim trudem. Próbowałam też zapamiętywać groźnie wyglądające osoby. Lepiej wiedzieć na kogo później uważać.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
#26 23-03-2014 o 22h01
#27 23-03-2014 o 22h40
Elizabeth
Kiedy już znalazłam się pod szkołą zauważyłam długą kolejkę. Jak się okazało ochroniarze musieli nas przeszukać. Trochę dziwne to ale chyba się przyzwyczaje. Do klasy wmaszerowałam chwilę przed nauczycielem. Zajęłam ławkę przy ścianie. Na razie siedziałam sama. Po nawet udanej lekcji nastała przerwa. Teraz powinna być przyroda. Poszłam do swojej szafki z numerem 205. Wymieniłam książki i poszłam pod klasę. Obserwowałam nowe twarze.
Wybaczcie że krótko i bez naglowka ale pisze z telefonu.
Ostatnio zmieniony przez majkel325 (23-03-2014 o 22h41)
#28 24-03-2014 o 11h51
Jessy
Zadzwonił dzwonek. Koniec przerwy. Zeskoczyłam z parapetu i poszlam do mojej szafki. Kiedy odstawiałam baśnie japońskie, jeszcze raz popatrzyłam na to jak się w niej urządziłam. na najwyższej półce błyszczyk, parę książek o przyrodzie i baśnie. Pozostałe półki zajmowały podręczniki. Wzięłam te od przyrody. Dobrze, gdzie mamy przyrodę? Zauważyłam kilka osób, z którymi miałam j. polski. Poszłam za nimi.
#29 24-03-2014 o 14h52
Link do zewnętrznego obrazka
Czekałam na odpowiedź chłopaka ale zadzwonił dzwonek na przerwę. Odwróciłam się do Johna i powiedziałam:
~Ojć, już dzwonek. Muszę iść do toalety. Porozmawiamy później. Do zobaczenia na następnej lekcji. Jak będziesz chciał pogadać to będę w trakcie przerwy na holu.
Uśmiechnęłam się milutko i poszłam do łazienki. Potem wyszłam na hol. Usiadłam na jeden z parapetów, włożyłam słuchawki do uszu i zagłębiłam się w rozmyślaniach o ledwie co poznanym chłopaku.
#30 24-03-2014 o 16h55
Emma:
-Cześć!- Krzyknęła do Victori -Jestem Emma a ty?!
Widziała że dziewczyna nic przez chwilę nie odpowiada.usiadła koło niej i się w nią wpatrywała.
-Jeśli ci przesadzam to sorki. Moja mama mówi że jestem za bardzo energiczna i nachalna. - Powiedziała z uśmiechem na twarzy.
Karol:
- Hej jestem Karol Aty?- zapytał jednej z dziewczyn.
Miał właśnie książki do przyrody z nauczycielką Anną Hes( Proszę o zgłoszenia KP postaci tylko trzeba doda czego uczą. Na razie jeszcze nie dodam KP nauczyciela. Ale mój nauczyciel to Adam Weslay.) Usiadł przy drzwiach i wziął telefon i znaczą gar w POU.
Ostatnio zmieniony przez Ali35 (24-03-2014 o 17h52)
#31 24-03-2014 o 17h15
Podeszła do mnie jakaś dziewczyna, wyglądała na miłą. Wyjęłam słuchawki z uszu i powiedziałam:
~Hej! Nie musisz tak krzyczeć, nie słucham muzyki na maksa. Słyszę co się do mnie mówi. -uśmiechnęłam się- Jestem Victoria. Miło mi. Chodzimy do tej samej klasy prawda ? Jeszcze nie kojarzę dobrze nowych twarzy.
Ponownie się uśmiechnęłam i oczekiwałam na odpowiedź z ust dziewczyny.
#32 24-03-2014 o 17h21
Gdy zadzwonił dzwonek, dziewczyna zdezorientowana chodziła po szkole, szukając klasy. Pierwszą lekcją na jej planie był polski. A ona nie wiedziała zupełnie gdzie się udać.
Dopiero jakaś miła osoba ją poinstruowała. Kiwnęła głowią, podziękowała i poszła we wskazane miejsce. Wparowała do klasy, przeprosiła i usiadła na miejsce. W ogóle nie skupiła się na lekcji, nawet nie zauważyła dzwonka. Jakaś osba ją szturchnęła i się obudziła. Wyszła z klasy i oparła się o ścianę.
#33 24-03-2014 o 17h46
Emma
-Wyglądasz na miłą. Chodzimy do tej samej klasy.-Powiedziała Emma- Jestem trochę roztrzepana i w ogóle często zmieniam zdanie.Opowiedz coś o sobie.>.<
Zaczęła rozmawia z dziewczyną. Emma jest bardzo przyjazną dziewczyną i często się zaprzyjaźnia w sumie jej całe osiedle ją zna.>:<
Karol:
-Cześć. Ty jesteś Clara- Zapytał Clarę- Ja jestem Karol
Zawsze odkąd pamięta Karol jest porównywany do swojego starszego Brata Ernesta. Zawsze słyszał słowa: Ernest jest taki... A ty jesteś niegrzeczny. Dlaczego masz takie słabe stopnie? Ernest lepiej się uczy. ITP... . Ale teraz zajmijmy się lekcjom!.
Gdy dzwonek zadzwonił uczniowie zajęli miejsca.
Karol siadł w ostatniej ławce przy oknie, a Emma w ostatniej ławce.
Weszła pani i się z nimi przywitała. W połowie lekcji wszedł pan Weslay a kórat ich klasy historii nie uczy.
Pan Adam:
-Dzień dobry dzieci. Jestem tu tylko po książki do polskiego.-Powiedział uśmiechnięty.
Widział znudzenie klasy.
-Mam dla was wiadomość -Po widział i nagle cała klasa była zaciekawiona. - Jutro jest ognisko zapoznawcze i nie będzie lekcji. Od 8 do 15. Proszę przynieś jakiś prowiant , wodę i kiełbaski bo będzie ognisko!
Przezwisko:Nuki
wygląd;Link do zewnętrznego obrazka
Związek; Brak :'(
data urodzenia: 15 lipca
Charakter: miły ciągle uśmiechnięty, spokojny
wady: Często przerywa mówiącej osobie.
Hobby: Gra na pianinie
Czego uczy: Polski , Historia
Lubi: cukierki, wiosnę róże
Nie lubi: Malin, Brzoskwiń
Ciekawostki: Mieszka sam
jest pianistą
Kiedyś śpiewała w zespole rokowym.
Ostatnio zmieniony przez Ali35 (24-03-2014 o 18h02)
#34 24-03-2014 o 17h55
Mam jej opowiedzieć coś o sobie ? Ciekawe kurcze co -.- Skoro nawet jej nie znam >.< Ale postaram się być miła.
~A więc jestem z natury spokojną i zwyczajną nastolatką. Lubię sporty, trenuję piłkę nożną. Lubię imprezy ze znajomymi, zakupy itd. Jak każda dziewczyna. A ty co lubisz robić ?
Uśmiechnęłam się. Opowiedziałam ogólnie i w skrócie przecież nie musi mnie na razie znać aż tak dobrze...
Ostatnio zmieniony przez Agata112403 (24-03-2014 o 17h56)
#35 24-03-2014 o 18h09
-Więc tak...-Przygotowała się do wypowiedzi- Lubie ogniska, siedzie ze znajomymi, gra w piłkę ręczną. oglądać filmy i Horrory, żyrafy, koty, psy, cukierki, skakać na trampolinie, chodzi na zakupy, chodzi po mieście. W wolnym czasie gram na komputerze, siedzenie na dworzu no w ogóle wole dużo ruchu typu spacery itp...- Powiedziała za jedny tchem.
Wiedziała że robi dużo hałasu często na lekcjach ale tym się nie przejmowała.
#36 24-03-2014 o 18h18
Ale ona szybko nawija..
~Jejciu musisz lubić dużo mówić co nie ? Bardzo miło mi cię poznać. Na moje oczy to jesteś bardzo zakręconą dziewczyną -uśmiechnęłam się szeroko- To fajnie na pewno nie da się z tobą nudzić
Oczywiście musiałam jej trochę, naściemniać że jest fajna i tak dalej. ...
Ostatnio zmieniony przez Agata112403 (24-03-2014 o 19h55)
#37 24-03-2014 o 19h34
Juzus, ta Emma teraz się do tej pięknoty przyczepiła. Ja jakiś rzep.. Nie lubię jej. Odgonię ją, bo widzę że Vici też nie przepada za jej towarzystwem. Muszę z nią nawiązać kontakt, bez jakiejś idiotki. Ech..
- Emma, czy jak ty tam masz na imię. Odwal się może od Vici, i uważaj na lekcji. Bo mówiąc szczerze, Vici może chce się czegoś nauczyć? Więc.. Spadaj. - powiedziałem lekko zdenerwowany. - No chyba że mam poprosić nauczyciela żeby Cię przesadził, co? - dodałem.
Uśmiechnąłem się do Victorii. Słodka dziewczyna, oczy jak aniołek.
- Teraz mam cię tylko dla siebie. - szepnąłem do ucha Vici, uśmiechając się zabójczo. Nie no, naprawdę nieziemska piękność!
Tytuł? John spławia Emmę! ;3
#38 24-03-2014 o 19h44
Usłyszała czyjś głos i odwróciła się w stronę postaci. Głos ten okazał być się niejakim Karolem, a Clarice głowiła się skąd on zna, jej prawie imię. Fakt pomylił je, ale chyba o nią mu chodziło.
- Mówisz do mnie? - Odgarnęła grzywkę i usłyszała dzwonek.
Zostawiła chłopaka i poszła na lekcję. Nie chciała się znów spóźnić.
Usiadła w przedostatniej ławce. A właściwie to się w niej rozłożyła.
#39 24-03-2014 o 19h49
Uhh. Jeden. Wielki. Chaos. To chyba dokładnie określa to co się działo. Ludzie latali jak powaleni po holu w tę i we w tę, siadali, wstawali, szli i tak w kółko Macieja. Aż dostawałem oczopląsu. Rozbrzmiał dzwonek i ruszyłem w stronę klasy. Ludzie mimowolnie odsuwali się na mój widok, jakbym miał ich zaraz pobić. Żebym jeszcze miał ochotę...
Usiadłem w ostatniej ławce słuchając czegoś z lekcji.
Równie szybko zadzwonił podobnie. W oczy rzuciła mi się jakaś trójka... A może raczej dwójka z natrętem na karku. Tak, to lepsze ujęcie tego co widziałem. Kątem oka zauważyłem jeszcze inną dziewczynę.
Stała oparta o ścianę i przyciągała moją uwagę. Widać że nieśmiała. Zastanawiałem się czy nie ucieknie jak zobaczy przez sobą zbiegłego kryminalistę, ale warto spróbować. Z tego co się zorientowałem chodziliśmy do jednej klasy, więc warto się z kimś zapoznać.
Wtedy zadzwonił dzwonek i ponownie ruszyliśmy w stronę sal.
- Jestem Izumi, a Ty?
Usiadłem dokładnie za nią, tą interesującą dziewczyną.
/ Dajesz Maruś *^*/
#40 24-03-2014 o 19h54
No nareszcie przyszedł! Nie mogłam już wytrzymać z Emmą ;--;
~Nawet nie wiesz jak ci dziękuję. Nie mogłam z nią wytrzymać, nawijała i nawijała..Bez sensu. Fajnie, ze wróciłeś. Co ty na to żebyśmy kolejną przerwę spędzili razem ?
Spytałam z błyskiem w oku. Miałam nadzieję, że usłyszę pozytywną wiadomość. Ten chłopak jest po prostu boski. Nie chcę go stracić. Żadnej innej dziewczyny do niego nie dopuszczę! Ach ta egoistyczna ja...
#41 24-03-2014 o 20h01
No nareszcie, ocknęła się. Tylko ciekawe co ta idiotka odpowie. Jej! Przerwa razem! tak! Ale bez Emmy.
- No do mnie się przyczepiła przed lekcjami, na szczęście uratował mnie dzwonek. Ona do mnie tak beztrosko.. ''Hej, jestem Emma, a ty? Może razem usiądziemy, tralalala, lubię śpiewać!'' Zachowywała się jak małe dziecko, naprawdę. - powiedziałem cicho. - Okey, spędźmy razem przerwę. Następna lekcja to matma. Może siądziemy razem? W ostatnie ławce oczywiście. - dodałem i pociągnąłem ją na ławkę, usieliśmy. Obdarzyłem ją tysiącem uśmiechów.
#42 24-03-2014 o 20h02
Jak sparaliżowana się wyprostowała i odwróciła. Wszyscy do niej coś mówią, a ona nawet nie wie, o czym. Co temu człowiekowi siedzi po głowie, że odzywa się do niej podczas lekcji. W końcu lekcja to lekcja, a naginanie zasad, to naginanie zasad.
- Clarice. - Dziewczyna musiała przyznać, iż chłopak nie wyglądał na jakiegoś milutkiego. Ale po tym, że się pierwszy odezwał, wywnioskowała, że też zły nie jest.
Odwróciła się do tablicy i znów rozłożyła się w ławce. Nudna lekcja...
#43 24-03-2014 o 20h07
O jenki, jenki!! Zgodził się!! Pękałam ze szczęścia Jeszcze chce ze mną usiąść. Boże jakie ja mam teraz szczęście. Ogarnęłam moje myśli i udzieliłam odpowiedzi. Z przemiłym uśmiechem powiedziałam:
~ Oczywiście, że możemy usiąść razem.
W klasie były luzy więc usiadłam na ławce i przyciągnęłam Johna do siebie. Zbliżyłam się do niego i szepnęłam mu do ucha:
~Czy taki przystojny facet jak ty jest zajęty ?
Z niecierpliwością czekałam na odpowiedź...
#44 24-03-2014 o 20h08
Talaith Eirin
Prawie spóźniłam się na pierwszą lekcję.To dobra szkoła,a ja...nie chcę sobie przysparzać kłopotów.I tak zapewne będzie kiepsko mi szło z większości przedmiotów.Mhm...
Przerwa była strasznie krótka.Co teraz miało być?I gdzie?
Usłyszałam głośne rozmowy osób z mojej klasy.Chyba już się zapoznali,co?Ech,kij z tym.
Dowiedziałam się na szczęście jaką mamy lekcję i w jakiej klasie.Wzięłam książki i ruszyłam za nimi z tyłu.Nie jestem pewna czy się z nimi dogadam.To będzie dla mnie bardzo trudny rok szkolny.
Usiadłam w wolnej ławce koło okna i położyłam głowę na ławkę chowając ją w ramionach.Zgięłam nogi w kolanach,ale gdy poczułam ból lekko się wzdrygnęłam.Najwyraźniej znów coś sobie zrobiłam nawet nie zwróciwszy na to uwagi.Zresztą do dawna już się tym nie interesuję.
#45 24-03-2014 o 20h17
Uhu, flircik. Maleńka, już cię lubię! Takie szczęście mnie ogarnęło że ojejku.
Mam pod ręką słodziaka, który na dodatek jest we mnie zakochany. Dobrą szkołę wybrałem, nawet jeden dzień nie minął, a za mną już piękność.
- Tak jestem wolny, ale niedługo już nie będę, bo mam przy sobie taką ślicznotkę jak ty. - lekko cmoknąłem ją w policzek. Flircik, flircik. < 3
Pięknie, przed nami siedzi ta idiotka, Emma. >.<
#46 24-03-2014 o 20h20
Clarice. Ładne imię. Zapamiętałem je i odwróciłem głowę w kierunku tablicy. Monolog w roli tego nauczyciela ani trochę nie zachęcał do udziału w lekcji. Wręcz przeciwnie. Zmuszałem się, aby nie zasnąć. Zauważyłem kątem oka tą dziewczynę i chłopaka z przerwy. No, no, no...Ledwo zaczęliśmy pierwszy dzień szkoły a już coś się kroi... Reszta klasy chyba również miała nauczyciela w...poważaniu, gdyż otwarcie ze sobą rozmawiali.
Więc zrobiłem to samo, gdy nauczyciel pisał na tablicy jakieś wzory z pierwszej klasy gimnazjum.
Wyrwałem jakąś kartkę i zacząłem na niej pisać. Następnie podrzuciłem ją Clarice.
"Robisz coś popołudniu?" Hmm, może będzie ze mną pisać? Kątem oka, zauważyłem jak ta dwójka już obdarza się całusami...Rzyg tęczą, wylądowałem w krainie jednorożców i tęczowych krasnoludków.
/ Kłuliku, nie trzeba tak okrutnym być w stosunku do Emmy >,,,< /
Ostatnio zmieniony przez Ragnarei (24-03-2014 o 20h58)
#47 24-03-2014 o 20h30
Nie mogę uwierzyć w to co właśnie się stało. Dał mi buziaka, nazwał ślicznotką i chyba zaproponował chodzenie. Jest ten dar do flirtu w nim ;3 Zrobiłam uroczą minkę i powiedziałam:
~Czy to była propozycja bycia razem ? Nie tak od razu przystojniaczku najpierw cię lepiej poznam..a zacznę od zapoznania się z twoimi ustami. - Przysunęłam się do niego i cmoknęłam w usteczka - A po tym zapoznaniu poznam lepiej Ciebie. Czym się interesujesz ? A i dasz mi swój numer ?
Zrobiłam dziecinny uśmieszek
#48 24-03-2014 o 20h33
Po dzwonku powoli weszłam do klasy. Usiadłam w wolnej ławce. Podczas lekcji zauważyłam jak jedna para już obdarowuje się całusami. No trochę przesada jak na pierwszy dzień szkoły ale to ich życie. Spojrzałam się po klasie. Inni już się po parowali w pary lub grupki. Tylko ja tak siedzę jak taka sierotka. Westchnęłam cicho i zabrałam się za pisanie notatek w zeszycie. Na wieść o ognisku nawet się ucieszyłam. Może kogoś poznam? Zaprzyjaźnię się?
#49 24-03-2014 o 20h35
Elijah Fields
Kolejna nudna lekcja.W czasie przerwy nie zdążyłem nawet odwiedzić boiska.Nie mówiąc już o tym,że nadal nikogo tu nie znam.Dobry w zawarciu znajomości to ja nie jestem dobry,fakt.
Do klasy wszedł nauczyciel.Zaczął coś nawijać,choć nie widziałem żeby ktoś się tym interesował.Bardziej zajmowali się sobą...Jak na przykład pewna parka z tylnej ławki,no po prostu serducha koło nich latają.Co jak co,ale się pośpieszyli.No nic.Zawsze dziwią mnie takie szybkie romanse,bo zawsze myślę,że takie występują tylko w telewizji,a tu taki zong.Ktoś tam rzucał sobie karteczki,jeszcze ktoś zwyczajnie z kimś rozmawiał,a inni siedzieli i czekali aż lekcja się w końcu skończy.
Odwróciłem wzrok na sufit i rozłożyłem się wręcz na krześle.Trudno jest tak siedzieć w miejscu.Chyba,że to kanapa.
#50 24-03-2014 o 20h38
Zapoznała się z moimi ustami, słodko. Chce mój numer. Wziąłem małą karteczkę i napisałem:
Największy przystojniak w szkole - John
556 - 778 - 543
Zadzwoń koteczku. <3
Dodałem kilka serduszek i dałem Vici.
- A więc interesuje się jazdą na motorze, śpiewem, graniem na gitarze, piłką nożną i tobą. A ty, czym się interesujesz? Aha, i daj swój numer. - powiedziałem z zadziornym uśmiechem. Fajny nauczyciel, nie zwroca uwagi na to, że uczniowie się całują. ;3
Ragnuś - Nie mogę inaczej, zabiera mi dziewczę ;3