Myślisz że Twoja szkoła jest najgorszym miejscem na świecie, nawiedzanym przez nauczycieli którzy wymagają od Ciebie za dużo? Zajrzyj do szkoły na wzgórzach, jest o niej głośno od kiedy ją zbudowano 40 lat temu. Nie zliczysz na palcach jednej ręki co działo się w jej murach, zbudowano ją na miejscu starej świątyni, starsi twierdzą że przez to jest przeklęta. Kilka lat po wybudowaniu wybuchł pożar w którym zginęła uczennica, następnie dwóch uczniów wdało się w bójkę i spadło ze schodów. Jeden zginął na miejscu, pięć lat później zawaliło się jedno ze skrzydeł zabierając ze sobą przebywającą tam nauczycielkę. Ostatnio jedna z uczennic podobno odebrała sobie życie w szatni, która po dziś dzień jest zamknięta. Jednak nikt nie będzie podejrzewał że ta sympatyczna dziewczyna z trzeciej ławki do której wzdycha tylu chłopców jest tą uczennicą która zmarła 36 lat temu, a przyjazny chłopak który własnie pomógł Ci dźwigać ciężkie pudło tym samym który spadł ze schodów, gdy Twój ojciec uczęszczał tu na zajęcia.Jednak pewnego dnia pojawia się dziewczyna z darem, potrafi odróżnić tych którzy już dawno powinni iść dalej od tych których czas nadal trwa, do tego w szkole działa klub badaczy zjawisk paranormalnych, który chce odkryć czy plotki o duchach są prawdziwe.
W skrócie
Wcielamy się w rolę uczniów, albo duchów które uczęszczają do placówki. Duchy zachowują się jak normalni ludzie nie do końca zdając sobie sprawę z tego że odeszli.
Role;
Duchy
1.1- Dziewczyna która zmarła w pożarze-Ewangelin
1.2- Zmarły uczeń-Lynn
1.3- Duch nauczycielki-JasmineRose
1.4- Dziewczyna która zginęła w szatni-majkel325
Uczniowie;
2.1- Uczennica która widzi/ rozpoznaje duchy-Ikuna
2.2- Fanatyk z klubu zjawisk nadprzyrodzonych, przewodniczący, zafascynowany szkolnymi tajemnicami-dortnana
2.3- Uczennica która potrafi wyczuć duchy, ale nie potrafi stwierdzić kim są(ukrywa te zdolność)-Paululusia
2.4-Uczeń zapisany za karę do klubu, nie znosi przewodniczącego-tsunshun
Dodatkowe role
*Duch potrąconej przed szkołą-Rosemary5
*Uczennica Nana Komatsu -Oliwkaa
!!!Zasady!!!!
1. Przestrzegamy regulaminu
2. Czytamy WSZYSTKIE posty
3. O nieobecnościach informujecie mnie na PW
4. Post 5 zdań,minimum
5. Pytania, sceny 18+ i reszta na pw.
6. Jak przekleństwa, to tylko ocenzurowane(*#^&%#)
7. Nie jesteście idealni, tacy ludzie nie istnieją, każdy ma zalety i wady! Nie możliwe jest też by potrafić wszystko na 100%.
8. KP w ciągu 24godzin od zaklepania
9. Wygląd co tylko chcecie.
10. Co do Kp jakie chcecie.( wiek uczniów 16-19 lat)
Link do zewnętrznego obrazka
Godność Tomoko Izumi
Wiek 17 lat
Wzrost 160
Waga 50 kg
Data urodzenia 04.03
Opis
Tomoko jest dość niezwykłą osóbką, wywodzi się z kapłańskiej rodziny, stąd pochodzi jej niezwykły talent. Jednak ukrywa go przed innymi, mało mówi i jest zamknięta w sobie.Jest również bardzo uparta i uważa że skoro coś minęło to musi iść dalej a nie zostawać w miejscu, jak uczyła ja jej babka, najsłynniejsza kapłanka w całej Japonii. Czasem woli towarzystwo duchów niż ludzi, ale wie że dusze w szkole są zapętlone i nie mogą wydostać się z tej czasoprzestrzeni, wiec stara się im pomóc, unikając za wszelką cenę przewodniczącego klubu zjawisk nadprzyrodzonych który natrętnie próbuje odkryć czy dziewczyna odziedziczyła moc babki.
Ciekawostki
- Sama Tomoko mawia Nie jestem medium jestem kapłanką, nie porównuj mnie do tych którzy przywołują dusze z zaświatów dla pieniędzy! Ja odsyłam je tam gdzie powinny być, a nie mogą trafić bo coś je tu trzyma.
- Pod maską cichej dziewczyny skrywa się waleczna i czasem złośliwa osoba która nie znosi matki Adelice, ponieważ uważa że ta użyła swojego daru, aby się dorobić i zyskać sławę
Ostatnio zmieniony przez Ikuna (21-12-2013 o 16h35)