Dzięki Sadist!
To był wielki krok dla Stewcia
15
,,Czasami trzeba myśleć wstecz"
Magda ,wszystkich dla pozdrowieniami z
Strony : 1 ... 155 156 157 158 159 ... 172
Dzięki Sadist!
To był wielki krok dla Stewcia
15
Skraj kolosalnej dżungli, tak ciemnozielonej, że prawie czarnej, obramowany białymi falami przybrzeżnymi, biegł prosto, jak narysowany od linijki, daleko, daleko, wzdłuż błękitnego morza, którego migotanie było przyćmione pełzającą mgłą.
53
Homer pomyślał, że na całe życie zapamięta spojrzenie wartownika, który żegnał ich na ostatnim posterunku na północy.
70
A potem flekowali mnie już kolejno, szwyrgając mnie jeden drugiemu jak tę krwawą, zeszmaconą piłkę, o braciszkowie moi, z piąchy mi ładując to w jaja, to w ryj, to w brzuch i przy tym z buta, aż nareszcie przyszło mi rzygnąć na tę podłogę i daże skazałem na to jak z uma szedłszy: - Ja winowat, oj, braciszki, tak że nielzia!
223?
- Kiedyż to?
84?
Zgadzając się na zredagowanie takiej petycji jakobini ulegali naciskowi uczestników ludowej manifestacji w Palais-Royal, którzy po jej zakończeniu przybyli, w liczbie paru tysięcy, pod klub jakobiński (część tłumu przeniknęła do klubowego lokalu).
39?
"Na koreańskim rynku kosmetycznym jest duża konkurencja"
102?
"-Ha, ha, ha - prychnęła Hermiona, spoglądając na Sylabariusz Spellmana. - Zastanawiam się... czy będziemy musieli tłumaczyć runy... To możliwe... chyba lepiej weźmy... na wszelki wypadek."
58?
--To zamknij się i daj mi spać – burknął nieuprzejmie.
43 ?
Chodziło wtedy o zatrzymanie przez pocztę kontrrewolucyjne listy jednego z posłów, wysłane w kopertach ze stemplem Konstytuanty.
17?
Ostatnio zmieniony przez Sadist (07-04-2018 o 11h11)
Allanie... Byłbyś dumny, patrząc na nią.
178 ?
Ostatnio zmieniony przez Ventus (07-04-2018 o 14h37)
Wyciągnęła figurkę, by pokazać prababci samicę renifera z łbem pochylonym czule nad cielątkiem, bezpiecznym u jej boku.
66
Unsere Nachbarn sind sehr nett.
35?
Irma wciąż chichotała jak szalona i najwyraźniej nie miała zamiaru okiełznać tego wodnego słupa.
9?
Rzadko przez odkrycie kompozytora "na nowo" rozumiemy coś więcej niż uratowanie go przed niezasłużonym przypuszczalnie zapomnieniem, nierzadko ograniczając się zaledwie do obowiązku wznowienia kilku spośród jego ważniejszych dzieł z okazji rocznicy urodzin czy śmierci.
95?
Senna wrócił z Brazylii zbyt późno, aby wziąć udział w testach nowego samochodu , a mimo to w swym pierwszym wyścigu na Brands Hatch najpierw wywalczył pole position, a następnie wygrał z 14-sekundową przewagą.
20?
Lata... lata przeminą, lecz wspomnienie tego czasu - przenigdy!
Str. 50?
''Zatrzymał samochód obok skrzynki na listy''
strona 129
Niestety, ale Jack nie wracał.
55?
''Wydało mi się też, że czuję woń soli oraz jakichś podzwrotnikowych traw, których nie umiałbym nawet jeszcze nazwać.''
strona 255
Look at this passage from "Finding a Spouse". Underline the definite articles (the). Circle the indefinite articles (a/an)
73?
''Najlepiej z całego tamtego wieczoru pamiętam cudowne, błogie uczucie spełnienia; przez trzy albo cztery minuty było tak, jakbym złapał do butelki grom z jasnego nieba.''
strona 139
Chodzi tu, rzecz jasna, nie o pragnienie zabawy, lecz o konieczność zabawy, o ludyczne uaktywnienie fantazji za sprawą konieczności wewnętrznej, do czego dochodzi bez przymusu ze strony okoliczności zewnętrznych, jak również bez presji ze strony woli.
1?
''Ręka Mistrza''
strona 175
,,W końcu go ujrzała."
28?