Ja zaczynam się bać, czy naprawdę nie mam depresji ;_; Może od początku: mój niepohamowany i nieprzewidywalny charakter znowu dał się we znaki. Powiedziałam kilka dni przed świąteczną przerwą nauczycielce od polskiego, że nie umie uczyć, jest zbyt pobłażliwa, że zaniża mój poziom i na zakończenie,że mi przeszkadza. Mam talent do pisania, marzę by kiedyś pisać książki, a my całą lekcję słuchamy o jej zięciu w Turcji. Może i ma chorego syna, ale co ja zawiniłam, żeby teraz marnować cenne lekcje? Na początku nawet mi chłopaki gratulowali odwagi i wgl, ale jeden ... Zakochał się w starszej lasce, na dodatek oboje są członkami samorządu szkolnego. Wszystko jej powiedział, bo woli nic nie robić na lekcjach.Cała druga klasa mnie napadła, znaczy się dziewczyny. Zaczęły na mnie wrzeszczeć, grozić dyrektorem, wyzywać... A ja tylko chciałam spełnić marzenia o spotkaniu wampirów, magów i wróżek pisząc książki. Potem kolega, który jako jedyny jeszcze ze mną gada, wysłał mi SMS'a. Było w nim,że na dodatkowej lekcji chemii moje przyjaciółki mnie obgadywały, śmiały się ze mnie. Jedna z nich jest dla mnie jak siostra, znamy się od zawsze. Druga zna mnóstwo moich sekretów. Moja prawie-siostra przyznała się, jak ją spytałam, druga milczy. Dodam,że na wsi plotki szybko się rozchodzą, a i rówieśników nie ma zbyt wiele. Ja miałam 2 przyjaciółki, straciłam je. Nie mam nawet z kim porozmawiać, całe dnie spędzam w łóżku oglądając seriale i filmy. Płaczę codziennie...Próbowałam się ciąć... Mam trudny charakter, najgorsze jest to,że w moim otoczeniu nie ma osób, który podzielałyby moje pasje czy mój sposób bycia. Prawie codziennie kłócę się z rodzicami, są na mnie źli o wszystko, nie czytasz lektury (jakby moje 6 nie wystarczały), nie zjadłaś obiadu, cały dzień siedzisz przed komputerem, za późno chodzisz spać itd. Boję się o siebie: byłam pewna,że nie dam rady się zranić, a jednak, pozostaje mi wierzyć, że nie popełnię większego głupstwa. Boję wrócić jutro do świata, moje 4 ściany mi w zupełności wystarczają.
To chyba dość powodów do depresji...