Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 9 10 11 12 13 ... 161

#251 06-07-2013 o 00h34

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Evilisalive napisał

We francuskiej wersji też tak jest, że podium nie odzwierciedla prawdziwego poziomu. To nie olimpiada, o pozycji nie decydują takie pewne, mierzalne wyniki jak czas,odległość ect., tylko zupełnie niemierzalne, subiektywne i różnorodne czynniki jak gusta współgraczy, wpasowanie się w aktualną modę albo wyprzedzenie jej, ilość i aktywność znajomych w grze, popularność w grupie graczy zyskana przez aktywność na forum, na zewnętrznych stronach o grze,  przez komentowanie graczy, a nawet przypadek... Więc ja staram się nie frustrować patrząc na podium.XD Zresztą, gustach się nie dyskutuje. Ja się cieszę i tak, że czasem doceniony zostanie ktoś, kto na to zasługuje.

Bardzo dobrze i mądrze powiedziane.  /modules/forum/img/smilies/epingle.gif  /modules/forum/img/smilies/epingle.gif

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#252 06-07-2013 o 20h34

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Nivata, popieram, Evilisalive dobrze prawi!

Przecież wiadomo, że gust jest pojęciem względnym i bardzo, bardzo subiektywnym. Jeżeli większa ilość użytkowniczek preferuje animcowe mroki, to przecież jasne, że szturmem podium zdobędą dajmy na to kimona. Nie ma się co oszukiwać, każda z nas lubi co innego, nie ma też sensu z tego względu oceniać innych pod własne dyktando. Mogę nie lubić mrocznych lub syrenich stylizacji, ale z kolei potrafię docenić, gdy te stylizacje są dopracowane i naprawdę świetnie przemyślane. Nie muszę od razu sama chcieć się tak ubierać, bo coś może po prostu nie być w moim stylu. Wiem, że mnie samą równie łatwo jest zakwalifikować do kręgu lolitek, bo lubię dziewczęce stroje i dodatki aż krzyczące: "primadonna!". Nagminnie z tego powodu ludzie nie traktują mnie serio. Nie lubisz różowego? Okay. Ale czemu od razu nie dać takiej stylizacji szansy? Liczy się o wiele więcej niż tylko kolor czy tematyka, fajnie by było, gdyby więcej osób potrafiło patrzeć na stylizację jako na całość i doceniać styl innych, który przecież powinien być INDYWIDUALNY. Czyli niekoniecznie sami musimy się w niego wciskać - a czy nie właśnie o to tutaj chodzi? By wyrobić sobie własny styl, własną, rozpoznawalną "markę"? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez Lillien (06-07-2013 o 20h36)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#253 06-07-2013 o 20h52

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Osobiście głosuję na to co ładne, w sumie i róż może być, o ile nie jest to róż byle jak, z byle czym i róż cały w jednym odcieniu, bo to nudne. Uwielbiam daję zwykle temu, co mi sie naprawdę podoba i sama bym coś takiego założyła, tylko w zieleniach(bo czasem mi się podoba coś w innych kolorach, ale ja moją miss ubieram bardziej zieleń brąz). Nie widzę większego sensu w dostosowywaniu się pod cudze upodobania tylko dla głosów. Ja miałam w tamtym tygodniu spódnicę kurarę, nie dlatego, że się innym podoba, tylko dlatego, że ja ją lubię i mam ubrania które moim zdaniem do niej pasują.

#254 06-07-2013 o 21h04

Miss'wow
Lillien

Masakra napisał

Osobiście głosuję na to co ładne, w sumie i róż może być, o ile nie jest to róż byle jak, z byle czym i róż cały w jednym odcieniu, bo to nudne. Uwielbiam daję zwykle temu, co mi sie naprawdę podoba i sama bym coś takiego założyła, tylko w zieleniach(bo czasem mi się podoba coś w innych kolorach, ale ja moją miss ubieram bardziej zieleń brąz). Nie widzę większego sensu w dostosowywaniu się pod cudze upodobania tylko dla głosów. Ja miałam w tamtym tygodniu spódnicę kurarę, nie dlatego, że się innym podoba, tylko dlatego, że ja ją lubię i mam ubrania które moim zdaniem do niej pasują.

I słusznie, ja również trzymam się swojego własnego stylu i pomimo ogólnospołecznej awersji do różu, ponad połowa moich stylizacji jest właśnie w tym kolorze. To nie tak, że nie interesuje mnie zdanie innych - jeżeli ktoś wnosi jakieś ciekawe, naprawdę przydatne uwagi, chętnie takiej opinii wysłuchuję i wyciągam wnioski, każdy przecież chce się rozwijać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Mimo wszystko napisałaś, że dajesz "uwielbiam" tylko tym stylizacjom, które odpowiadają Tobie, a nie dlatego, że doceniasz cudzy styl. To oczywiście indywidualna opinia, ale jednak nie do końca w zgodzie z moją "filozofią", o której pisałam powyżej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png osobiście uważam, że to fajne dowiadywać się, na jakiej zasadzie inne użytkowniczki rozdzielają punkty przy ocenie cudzych miss.

#255 06-07-2013 o 21h09

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Uwielbiam daję ZWYKLE temu co mi się naprawdę podoba i sama bym coś takiego założyła - zwykle nie znaczy zawsze ;P czasem dam uwielbiam czemuś, co samo w sobie by mi nie odpowiadało, ale spodoba mi się połączenie ubrań czy dobór kolorystyki. W sumie na ogół patrzę na kolorystykę i nie musi być w moich kochanych zieleniach, żebym doceniła całokształt.
I zdecydowanie nie docenię cudzego stylu, gdy ten styl polega na założeniu gotowca /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/yikes.png

#256 06-07-2013 o 21h16

Miss'wow
Lillien

Masakra napisał

I zdecydowanie nie docenię cudzego stylu, gdy ten styl polega na założeniu gotowca /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/yikes.png

O nie, gotowcom mówimy stanowcze NIE! To prawda, że ciuchy z zestawów najlepiej pasują właśnie do... rzeczy z zestawu (przy kompletowaniu ostatnich kilku pomysłów na stroje przekonałam się o tym dosyć boleśnie...), jednak nie jest to niemożliwe. Czasem wymaga trochę zaangażowania przy wyszukiwaniu innych pasujących dodatków, czasem nawet zmiany koncepcji, ale wciąż gotowe zestawy - jak sama nazwa wskazuje, GOTOWE - są dla mnie pójściem na łatwiznę.
Poza tym, wyobrażacie sobie defiladę składającą się z samych gotowych zestawów? Nie byłoby czego doceniać!

#257 06-07-2013 o 21h54

Miss'ujdzie
Lowsip
...

Hmmm ja dość często klikam na defiladzie uwielbiam, kiedy tylko widzę dobrze dobraną, wpadającą w oko stylizacje, najczęściej nijak są one w moim stylu, ale są ładna na kimś, a moja miss nigdy by ich na siebie nie włożyła. Klikam tez uwielbiam, gdy coś jest w moim stylu  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif ponieważ mam wrażenie, że jest tu mało takich osób jak ja. Wszędzie te suknie balowe... a większość z nich jest okropna.

Gotowce... cóż, czasem to nie jest takie oczywiste, ja co najmniej nie mam pamięci i nie kojarzę rzeczy z ich nazwami, np. parę razy zdarzyło mi się dać uwielbiam heroic fantasy, zanim się zorientowałam ze to zestaw. /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif

#258 06-07-2013 o 22h00

Miss'wow
Lillien

Lowsip, to nie jakieś przestępstwo, że dajesz aż trzy like'i gotowemu zestawowi, który Ci się podoba! Mnie również podoba się część "gotowców", po prostu uważam, że to łatwizna. A poza tym, jak napisałaś, nie wszystkie z nich znam, więc rozpoznanie ich nie jest zawsze takie oczywiste. Ogromny plus za podejście jak napisałaś - oceniajmy innych nie jedynie pod kątem samego siebie, bo każdy ma swój styl i nie znaczy to od razu, że skoro czegoś byśmy same nie włożyły, to strój nie jest wcale ładny czy po prostu dobrze dobrany /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#259 06-07-2013 o 22h12

Miss'ujdzie
Lowsip
...

Bardziej chodzi o to, że poczułam się oszukana gdy zorientowałam się, że dziewczyna nie włożyła w to żadnej inwencji twórczej, stąd moja reakcja i niezadowolenie że dałam jej aż uwielbiam i to chyba 3 dni z rzędu  /modules/forum/img/smilies/bimbo/goutte.gif

#260 07-07-2013 o 09h54

Miss'Żółtodziób
...

Ja jestem najbardziej uczulona na kopiowanie stroju, kiedy wiadomo, że nie jest to gotowy outfit, a się powtarza... Trochę niezręczna sytuacja, zwłaszcza kiedy trudno stwierdzić kto jest twórcą - na kogo głosować. Parę razy tak mi się już zdarzyło, że kliknęłam "uwielbiam" za czyjąś kreatywność, a po chwili patrzę na inny profil - ta sama "kreatywność".

#261 07-07-2013 o 10h37

Miss'ujdzie
Lowsip
...

No właśnie... chyba nawet ostatnio w finale miałyśmy klony! Na pewno jest receptą na sukces odgapić ubranie dziewczyny z podium, ale to nie jest twój sukces, ale nadal jej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png (tylko trofeum nieuczciwie by trafiło gdzie nie przynależy XD)
Jak widzicie klony to możecie mi zgłaszać będę wytrwale je hejtować  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif

#262 07-07-2013 o 12h12

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Klony zawsze będą. Dziewczyny za wszelką cenę chcą się dostać na podium i potem człowiek oczom nie wierzy. Podium wyznacza trendy i w to będą szły kolejne uczestniczki. I niestety będzie to na tyle długo trwało, aż ludzie przestaną na te kopie głosować. Już jedną Porcelain czy Kouki mieliśmy, ja bardzo lubię ich styl, ale jak już mamy nagradzać to je, a nie ich kopistów.

#263 07-07-2013 o 14h20

Miss'Żółtodziób
...

Foxglove bardzo się z tobą zgadzam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Też lubię ich styl, chociaż różni się od mojego ;P Jednak gdy dowiaduję się, że to tylko kopia cały urok znika :C Ja osobiście wiem, że na podium raczej szans nie mam ale nie mam zamiaru rezygnować ze swojego stylu tylko po to żeby się tam znaleźć, bo to troszkę bez sensu jak dla mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Cohelia ja ostatnio widzę bardzo dużo FeaMee, która jest teraz na podium, jedyne różnica to ta klatka i włosy a cała reszta identyczna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png

#264 07-07-2013 o 15h55

Miss'wow
Aiamate
...
Miejsce: gdzieś tam na tęczy końcu

Myślę (może trochę naiwnie ale staram się znaleźć dobrą stronę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png), że sprawa klonów może mieć też mniej perfidną drugą stronę- Tak jak każde gwiazdy, Miss z podium mają swoje fanki-naśladowniczki i wyznaczyły nowe trendy, nową modę.
No niestety dziewczyny- Taka jest cena sławy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Jednak na takie "fanki" po prostu nie głosuję.

Hm, gorzej jakby pojawiły się klony Miss, które nie są na podium.
To już byłoby chamskie zachowanie.

#265 07-07-2013 o 16h00

Miss'wow
Lillien

Aiamate napisał

Hm, gorzej jakby pojawiły się klony Miss, które nie są na podium.
To już byłoby chamskie zachowanie.

To już niejednokrotnie miało miejsce (ta sama sukienka w ostatnim finale przewinęła się u kilku dziewczyn), a przynajmniej ja widziałam takie kopistki i wcześniej na defiladzie. Mało popularna dziewczyna nie ma specjalnie dużych szans dostać się na podium, nawet jeśli ma fajny styl. Ludzie to niestety wykorzystują i tak jak napisałaś, to jest niefajne... Rozumiem modę, że coś się podoba, ale ja osobiście to staram się zawsze przekuć na "moje" - bawię się dodatkami, zmieniam kolorystykę, a nie podążam ślepo za trendami.

Ostatnio zmieniony przez Lillien (07-07-2013 o 16h03)

#266 07-07-2013 o 16h08

Miss'wow
Aiamate
...
Miejsce: gdzieś tam na tęczy końcu

Ja na takie dziewczyny przestaję głosować odkąd się zorientuję, że to kolejna już kopiarka czy po prostu sukienka jest "najtańszą", w której da się jako tako wyglądać.

Głosuję na to co mnie miło zaskoczy, często przemilczam odpicowane Miss idące po najmniejszej linii oporu a nagradzam skromniejsze ale po których widać, że są awangardowe/oryginalne.

Myślę, że większość na forum tak głosuje (całe szczęście)

#267 07-07-2013 o 16h10

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ja też kopistom nie daję punktów. To naprawdę żaden wyczyn zabrać od kogoś cały styl. Tak jak napisała Lillien, mało popularne dziewczyny z ciekawym stylem mają ciężko. Ktoś podbierze pomysły i nic nie będą mogły z tym zrobić.
Co do tanich ciuchów, to niektóre są naprawdę straszne. Ale da się wygrzebać perełkę nie w jakiejś chorej cenie, która z odpowiednimi dodatkami wygląda pięknie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#268 07-07-2013 o 16h14

Miss'wow
Lillien

Co masz na myśli poprzez najtańszą sukienkę, w której da się jako tako wyglądać?

Tak, ja również przemilczam sprawę miss-kopistek. Dziewczyna musi mieć jakiś swój wyrobiony styl, dlatego najgorzej jest, gdy misska zmienia co rusz strój i fryzurę. Gdyby tylko sam strój zmieniała to jeszcze by nie było źle, zapamiętałabym twarz, a tak, ciężko się zorientować kim jest. To nie przeszkadza by oceniać ją pozytywnie, gdy stylizacja jest naprawdę udana, ale lubię mieć swoje faworytki i wiedzieć, że są wierne swojemu stylowi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Lillien (07-07-2013 o 16h15)

#269 07-07-2013 o 17h44

Miss'OK
Aria
...

Ja tam bardzo lubię i często zmieniam wygląd mojej miss. Po prostu, dla mnie, o to chodzi w tej grze. Świetnie się bawię, zmieniając jej ubrania, włosy, makijaż, w zależności od tego, jaki mam humor.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#270 07-07-2013 o 17h49

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Aria napisał

Ja tam bardzo lubię i często zmieniam wygląd mojej miss. Po prostu, dla mnie, o to chodzi w tej grze. Świetnie się bawię, zmieniając jej ubrania, włosy, makijaż, w zależności od tego, jaki mam humor.

O to to to- mam tak samo. Ubraniowe ADHD, codziennie zmieniam stylizacje i nie dlatego, jak mógłby ktoś pomyśleć, by się przypodobać jak największej ilości graczek, tylko dlatego, że to mi właśnie sprawia frajdę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png nieustannie zmieniam stylizacje, często wpadając w skrajności w stylach, ale to właśnie ta możliwość sprawia, że gram w MissFashion.

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#271 07-07-2013 o 17h57

Miss'wow
Lillien

Nie powiedziałabym, że gdy ktoś ciągle zmienia stylizacje, to od razu jest dowód na to, że się chce komuś przypodobać. To byłaby spora nadinterpretacja :) czasem można po prostu odnieść wrażenie, że taka osoba nie jest zdecydowana co do swojego stylu. Ale to też nie reguła, dla mnie możliwość zmiany ciuchów to również powód dla którego tak lubię tu być. Rozumiem wielość pomysłów na różne stylizacje, miałam na myśli mniej zmianę ciuchów, a raczej twarzy misski - naprawdę czasem szkoda, że nie mogę rozpoznać, kim jest dana dziewczyna, to tyle :)

Ostatnio zmieniony przez Lillien (07-07-2013 o 18h01)

#272 07-07-2013 o 18h00

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

A niech się laski przebierają ile chcą, w końcu to targowisko próżności. Ale ze zmienianiem twarzy i fryzur nie do końca jestem za. Bo jakby w prawdziwych konkursach piękności dziewczyny co konkurencję zmieniały wszystko to by chirurdzy plastyczni nie nadążali z poprawkami XD Jeszcze włosy w porządku, z twarzą to tak trochę dziwnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (07-07-2013 o 18h01)

#273 07-07-2013 o 18h04

Miss'OK
Aria
...

ja Twarz zmieniam, jak np. koncepcja ust mi się nie podoba, bo do stylizacji np. pasuje ciemniejsza szminka. Oczu dużo nie zmieniam, bo mi się podoba taka. A co do włosów, to teraz po prostu staram się, żeby do stroju pasowało.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#274 07-07-2013 o 18h06

Miss'wow
Lillien

No jasne, make up to co innego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png po prostu fajnie jest wiedzieć, że to wciąż jedna osoba, tylko inaczej ubrana.

#275 07-07-2013 o 18h08

Miss'wow
Kaiken
...

Patrząc na wypowiedzi spokojnie mogę stwierdzić, że nie mam szans na dostanie się na podium.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Osobiście jestem zakochana w niektórych gotowych kompletach (szczególnie spódnica+gorset), jedynie je wzbogacam o dodatki (bransolety, pierścionki, paski, nakrycie głowy, torebki, okrycie wierzchnie...). Chociaż niektóre sukienki jak Aida czy sukienka urodzinowa 2010 są same w sobie tak ozdobne, że byłoby przesadą dodawać do nich zbyt wiele dodatków (wyglądało by to tandetnie), dlatego przy nich z reguły ograniczam się do kolczyków. Oczywiście nie jadę tylko na gotowcach, bo nie raz kilkukrotnie przewertowałam wszystkie butiki żeby znaleźć bluzkę o idealnym odcieniu fioletu do spódnicy z innego kompletu, tylko dlatego, że ta z kompletu mi się nie podobała (i odwrotnie też). Ale aktualnie mam fazę na sukienki... a nie na gorset+spódnica.

Głosuje tylko na to, co mi się spodoba. Musi być wszystko dopasowane kolorystycznie, tworzyć spójną całość. Liczy się dla mnie wszystko, fryzura, makijaż, odcień skóry, kreacja i oczywiście kolorystyka całości (włosów, makijażu, ubrań i dodatków). Jeśli coś ze sobą nie współgra, nie ma szans na pozytywną ocenę. Nie raz było tak, że podobała mi się kreacja miss, jednak spaliła się na słońcu, lub makijaż był dostosowany do jaśniejszej karnacji, co wyglądało okropnie i oceniałam na nie.
Jeśli chodzi o "gotowce" to głosuje różnie. Niektóre gotowce są prześliczne, wówczas głosuje na tak/uwielbiam, ale nie oszukujmy się, większość jest przeciętnych, a nawet tandetnych więc spotyka się to z oceną na nie.

Moją miss kreuję na damę z wyższych sfer, czy jak to określiła jedna z graczek na "księżniczkę". Ale to nie oznacza, że tylko miss z takim stylem mają szansę na głos. Kocham anime, kocham scenę j-rock i visual kei. Można mi zaimponować kreacją bardziej w stylu mangowym, rockowym, pankowym, popowym, baśniowym... czy fantasy.

Strony : 1 ... 9 10 11 12 13 ... 161