Fabuła
Obito Tanaka to zwykły, japoński licealista - wiecie, z typu tych, którzy przegrali życie zanim się urodzili - mieszkający z rodzicami i swoim wiernym psem... znaczy... swoim biednym, osieroconym kuzynem. Wiedzie klasyczny żywot frajera, dopóki do jego drzwi nie puka dziewczyna, przedstawiająca się jako Tsunami i nie oznajmia, że od dnia dzisiejszego ten dom jest jej własnością, a jego mieszkańcy stają się jej rodziną. Informuje go także, że pochodzi z Marsa i przybyła na ziemię w celu skolonizowania jej. Zafascynowany nią chłopak zgadza się na wszystko i pozwala zamieszkać Tsunami w swojej szafie, nawet nie zdając sobie sprawy z tego, co czeka go w przyszłości...
Jakież jest jego zdziwienie, gdy w poniedziałkowy ranek wychowawca przedstawia klasie nową uczennicę, którą jest nie kto inny jak Tsunami. Dziewczyna podejrzanie szybko staje się popularna, a po tygodniu zaprzyjaźnia się z najpopularniejszą dziewczyną w szkole, obiektem westchnień wszystkich chłopców, w tym także Tanaki. Co ciekawe, krąg znajomych Obito również się powiększa, a jego sympatia zaczyna zwracać na niego uwagę. Chłopak uświadamia sobie, że Tsunami zwyczajnie namieszała wszystkim w głowach - począwszy od dyrektora, przez uczniów, na woźnym kończąc. Tymczasem dziewczyny zakładają razem elitarny szkolny klub, którego członkami - chcąc nie chcąc - stają się nie tylko Tanaka i jego kuzyn, ale także największa kujonka i pupilka nauczycieli oraz zamknięty w sobie, mrukowaty zawodnik drużyny koszykarskiej. Jak dalej potoczą się ich losy? Czy przynależność do elity zmieni ich na lepsze, a może na gorsze? I przede wszystkim, do czego tak naprawdę dąży Tsunami?
Postacie
- Obito Tanaka - Yoshiko
- Tsunami - @tsunshun
- Kuzyn Tanaki - Olga31082000
- Najpopularniejsza dziewczyna - @ChicaDe
- Pupilka nauczycieli - Nieve
- Koszykarz - ...
Mogę dorobić maksimum dwie postacie, jeśli ktoś wyrazi ochotę na dołączenie.
Karta postaciPoza podstawowymi informacjami typu imię, nazwisko, wiek itp. prosiłabym też o wymyślenie jakiejś "zdolności" dla waszej postaci - w końcu nie bez powodu należą do elitarnego klubu. Może to być przemiana w kota, niewidzialność, czytanie w myślach, co tylko sobie zażyczycie, możecie nawet okazać się Minerwą McGonagall czy kosmitą, tak jak Tsunami.
RegulaminGeneralnie nie będę was ograniczać żadną ciszą nocną czy czymś w tym rodzaju, każdy też ma swój rozum i wie, że trzeba przestrzegać regulaminu forum, bo inaczej zarobicie bana i będzie nieciekawie. Mam do was natomiast inną sprawę - proszę, nie kierujcie innymi postaciami (nie piszcie zdań w stylu "kiedy spojrzałam na Gryzeldę, odwróciła wzrok" jeśli Gryzelda nie napisała tego w swoim poście). To naprawdę nie jest fajne i nawet ja, jako super wszechmocny game master nie będę tego robić. Starajcie się też pisać minimum pięciozdaniowe posty. No i tego... to chyba tyle.
Ostatnio zmieniony przez tsunshun (22-08-2013 o 19h35)