Serowa i Szopenhojer presents:
Witam hej no hejka
Kolejna jednorazowa edycja z tej strony.
Puśćcie wodze fantazji podczas słuchania waszych ulubionych utworów muzycznych, a następnie zamieńcie je w p r z e p i ę k n e stylizacje, którymi uraczycie nasze spragnione cudówności oczy. Warunki są tylko dwa, nie kosplejujemy osób występujących w teledyskach, w tym konkursie inspirujemy się muzyką, oraz poprosimy o rezygnację z ultrawulgarnych nawijanek od których popsuły by nam się głośniki
Stylki dozwolone 2, pod warunkiem, że będą one nawiązywały do różnych dzieł.
Nagrody - 2 arty, reszta dyplomy
czekamy do 20 sierpnia :8 ! !!
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1
#1 26-07-2018 o 22h04
#2 28-07-2018 o 09h22
Pierwszą stylizację tworzyłam słuchając utworu "Live Like Legends" autorstwa Ruelle.
Kierowałam się głównie tym fragmentem refrenu: "This is our time, no turning back" jak i towarzyszącej mu muzyce.
Przedtawiłam to pod postacią nieulękłej wojowniczki, która nie ma zamiaru wycofać się z walki.
Inspiracją drugiej stylizacji była piosenka zespołu Rammstein - "Ohne Dich".
Mówi ona o bólu towarzyszącym utracie bliskiej osoby,
tak więc stworzyłam wdowę opłakującą utratę męża.
#3 01-08-2018 o 01h19
Praca inspirowana piosenką ,,Sunbird'' Michael'a Holborn'a i William'a Henreis'a. Piosenka naprawdę zasługuje na przesłuchanie jej kilkukrotnie...
Druga stylizacja została stworzona podczas słuchania muzyki "The wolf and the swallow" z gry Wiedźmin III Dziki Gon. Zapadła mi w pamięć, ponieważ była w niezwykle wzruszającym momencie.
/Edit: Miałam wcześniej problemy ze pobraniem obrazka z szafy, jednak udało mi się je rozwiązać, tak więc dodałam również drugą pracę. /
Ostatnio zmieniony przez Iorvete (01-08-2018 o 20h01)
#4 08-08-2018 o 20h13
Pierwsza kreacja jest inspirowana utworem "Keelhauled" zespołu Alestorm. Cóż rzec... piosenka o radosnym nastroju, traktująca o jakże przyjemnej czynności przeciągania jakiegoś nieszczęśnika pod kilem.
Za inspirację do drugiej kreacji posłużył mi utwór "Farewell" zespołu Apocalyptica. Kawałek naprawdę naładowany emocjonalnie. Chodził mi po głowie, od kiedy usłyszałam o tym konkursie. A to, że wiolonczele kojarzą mi się z jesienią, to już co innego...
Valar morghulis...
#5 09-08-2018 o 00h07
Jest to moja inspiracja muzyką psybient Shpongle - Around The World In A Tea Daze. Masa kolorów, które usłyszałam, przedstawione są właśnie na mojej miss..
Za pozwoleniem, dodaje teledysk
Ostatnio zmieniony przez Sartani (20-08-2018 o 09h30)
#7 18-08-2018 o 10h08
Inspiracja: iamthemorning - I Come Before the Water (Part 1).
Nie powiem, żebym na 100% rozumiała, o czym jest piosenka, ale jest w niej smutek i rezygnacja.
Inspiracja: Enigma - Sadeness
Uwielbiam ten - w moim odczuciu dość bluźnierczy - utwór właściwie od zawsze: rozpoczyna się od natchnionego chorału gregoriańskiego, który z czasem zostaje zagłuszony retorycznymi pytaniami wypowiadanymi uwodzicielskim męskim głosem, gładkim jak u diabła, oraz kuszącymi westchnieniami i żądaniami kobiety. (Chociaż dzieła markiza de Sade są zdecydowanie przereklamowane i nie polecam; na pewno swego czasu szokowały, ale są... nudne, w kółko to samo.)
Styla będzie w spoilerze, bo miss ma na sobie bardzo mało ubrań, a pamiętam, że Moderatorstwo swego czasu ukryło mi w spoilerze cosplay obrazu "Narodziny Wenus", bo nagość :>
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#8 18-08-2018 o 21h14
I
Ostatnio zmieniony przez Yubin (18-08-2018 o 21h15)
#9 19-08-2018 o 12h30
Kolejna jest inspirowana muzyką KLNV - Never Wanted 2 Be
Zasmuciła mnie swoją prawdziwością samego tytułu, po melodii skojarzyła mi się z chłodem śmierci i niechęci do samego istnienia jako byt - takim jakim się jest, oraz samym w sobie przymusem przeobrażenia się w cokolwiek innego.
Za pozwoleniem dodaję teledysk
Ostatnio zmieniony przez Sartani (20-08-2018 o 09h28)
#10 20-08-2018 o 20h41
II
Ostatnio zmieniony przez Yubin (20-08-2018 o 20h41)
#11 13-09-2018 o 20h42
Hejka muszelka, widzę, że konkurencja buduje nowy konk, to wrzucam wyniki by podbić waszą atencję w tym dziale do 269%
Komsy:
kukałke od Nicza kom:
Zamysl na silną wojowniczkę oddaje w zupełności klimat piosenki i prostota stylizacji oraz niebanalne dodatki sprawiają że przykuwa wzrok na dłużej. Jednak w porównaniu do stylizacji znajdujących się na podium ginie w ich kreatywności, minimalizm nie zawsze popłaca
Iorvete Od serowej:
Obie stylki są dobre, zwłaszcza ta druga mi wpadła w oko, dobre kolory, jednak zabrakło mi w niej efektów, dla mnie i momka muzyka jest skomplikowana, są w niej słowa i wgl instrumenty, więc wpadły nam w oko nieco bardziej rozbudowane kreacje.
@Foka69 ser
Świetny klimat i fajnie użyte skrzydła, ale ten miecz, ja nie wiem, mimo, że może pasować do piosnki, jakoś tak mi zabrakło tu czegoś
Saeniver ser
1 stylka, jakoś tak nieee, więc zmówiam modły przed otwarciem spoilerka do drugiej i aww ysss to jest to
Yubin ser
Podobnie jak do poprzedniczki pierwsza fe druga no siema elo też lubię metalike
Hanko3 momo
to jedna ze stylizacji która najwierniej oddaje piosenkę, plus za staranny dobór ubrań oraz makijaż wilka morskiego ktore jednak mimo całej swojej stylistycznej poprawności nie okazały się wystarczająco porywające by zasłużyć na podium
Sartani momo:
Napisz że kupił nas niebanalny chaos barw i form na pierwszy rzut oka nieopanowany, ale w połączeniu z piosenką zdecydowanie nabiera uroku
złote akcenty równie bogate jak linia melodyczna utworu poprowadziły stylizację ku wygranej
specjalne wyrożnienie za makijaz wink wonk
No i nagrodky, bez dyplomów, bo są aż 3 arty!
(jeden podwójny ciiiiii)
Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (13-09-2018 o 20h42)
#12 13-09-2018 o 21h15
WEEEEEEEEEEEEEEE.... Dziękuję ♥ Śliczne nagrody.
#14 14-09-2018 o 19h19
Wow! Dziękuję za super słowa w kierunku mojej stylizacji i za śliczny art. Jest niesamowity!
Mnie też goła babka rzuciła się w oczy xD Gratulacje dla wszystkich!
Ta "sErtani" to taki specjalny zabieg? xD Hahaha, nie przeszkadza, i tak wiadomo o kogo chodzi :v
Ostatnio zmieniony przez Sartani (14-09-2018 o 19h19)
Strony : 1