Postaci:
Dom Smith
Link do zewnętrznego obrazka
Kayt Watson wiek 10 lat początek historii(wstęp)
Rodzina Smith Amanda(wstęp), Alicja, Van
Link do zewnętrznego obrazka
Odrzucenie
13 kwietnia 1981
Postanowiłam napisać ten pamiętnik w nadziei że ktoś go kiedyś przeczyta. Bo na tym świecie nie mam nikogo kto by mnie kochał . Nikogo kto chciałby mnie słuchać. Nikogo kto chciałby mnie zauważyć.Nikogo kto chciałby się do mnie odezwać.Nikogo kto chciałby żeby istniała bo jestem śmieciem choć może i to określenie to za wiele. Więc może ty mnie wysłuchasz? Pewnie nie będziesz chciał ale spróbuje... ale musisz mi obiecać że przeczytasz do końca wtedy ukoisz mą żadną zemsty duszę. Więc nie tracę już czasu i zaczynam:
Moja historia rozpoczyna się 13 kwietnia 1981 roku. Mam na imię Kayt Watson.Pochodzę z brudnego, śmierdzącego pełnego szczurów i wilgoci miasta zapomnianego przez wszystkich. Nazywanego miastem gnoju . Moimi rodzicami były ubogie, ohydne gnidy którzy z braku pieniędzy sprzedali mnie jak rzecz. Może pomyślicie że to dziwne ale cieszyłam się bo nienawidziłam tego miejsca nie mam żadnego pozytywnego wspomnienia o nim. Brzydziłam się nim tak samo jak ludźmi którzy tam żyli. Za jednego dukata byli wstanie zabić własną rodzinę.W sumie ona też była nic nie warta. Na ulicach widywałam same dziw.. i mafię. Czułam się lepsza od nich czy rzeczywiście tak było? Teraz sama nie wiem. Zostałam sprzedana w ręce bardzo bogatych i wpływowych arystokratów , którzy są zajęci pracą i własnymi problemami. Zaadoptowali mnie bo ich dziecko umarło przy porodzie i nie znieśli by więcej takiej straty gdyż pani domu jest słabego zdrowia i bardzo często odwiedza ją lekarz. Dobrze by było jakby zdechła wystarczy już jej życia w luksusach. Jest to kobieta bardzo wytworna i piękna lecz jej serce jest mroczne ,pozbawione skrupułów, twardsze od jakiejkolwiek skały. Gdy na nią patrzę czuję przerażenie. Mieszka tu również jej jedyna córka Amanda która pomimo młodego wieku (15) jest taka sama jak matka a nawet gorsza jedyne co potrafi to mną pomiatać i się wywyższać traktuje mnie jak swojego psa. Jedyną miłą osobą w tym pustym domu jest pan Smith jest on dla mnie bardzo dobry lecz bardzo zajęty i nie zwraca na mnie szczególnej uwagi. Czuję się tu dużo lepiej niż wcześniej jestem lepsza od tych śmieci z tej dziury którą nazwali miastem gó..na . Już zbyt wiele nie pamiętam z tamtych czasów ponieważ miałam wtedy zaledwie 10 lat. Arystokraci którzy mnie kupili nie obdarzyli mnie miłością o jakiej zawsze marzyłam wręcz przeciwnie nienawiścią i pogardą. Myślałam że było mi źle wcześniej ale prawdziwe piekło miało dopiero nadejść. Piekło przepełnione krwią. I nie tylko ja będę cierpieć.
-----Vaiolet-------
Jeśli chcecie więcej to czekam na komentarze minimum 5 by ukazał się 1 rozdział. Wygnanie.
Ostatnio zmieniony przez kasidi63 (19-07-2015 o 17h30)
Zapraszam do przeczytania mojego opowiadania na forum:
//www.missfashion.pl/forum/t6547,1-vaiolet-krymina%C5%82-dramat.htm#p388666
Proszę o uczciwą ocenę