Khem, Kehm, Khehm... Witajcie! Mam na imię Kunegunda, (kocham to imię, jest takie długie<3)mieszkam na południu i jestem niepełnoletnia. Lubię grać w rpg pisane na forach oraz w cRPG. Lubię słuchać soundtracków z musicali(Nędznicy, Afera Mayerling) i gier komputerowych(Mass Effect, Assasin's Creed). Jeżdżę konno i czasami rysuję. Moje rysunki zazwyczaj są dość "mroczne" przez co nauczycielka od plastyki mnie nie lubi ;-; Jeśli macie jakieś rpg to możecie się śmiało do mnie zgłaszać, ostrzegam tylko, że nie gram facetem
Pozdrawiam
Starshine
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1
#1 18-07-2015 o 23h01
#2 19-07-2015 o 01h32
Hej, miło Cię poznać
Kilka pytań dla Ciebie:
1. Ulubiony towarzysz z Mass Effect (z dowolnej części serii)?
2. Od dawna jeździsz konno?
3. Pokażesz nam swoje rysunki?
4. Jak trafiłaś na MF?
#3 19-07-2015 o 15h17
Miło, że ktoś się odezwał ^^
1. Trudno wybrać ;-; Pozwól, że wymienię po jednym z każdej części. Mass Effect-Ashley, Mass Effect 2-Samara Mass Effect 3-Garrus. Jeśli chodzi o to kogo najbardziej lubię z charakteru to chyba Garrusa, bo w trójce jest mało Ashley a dodatkowo ma okropny głos >.<
2. Jeżdżę od dwóch lat, niestety, dość nieregularnie.
3.Chętnie, ale będę musiała je zeskanować, ewentualnie zrobić zdjęcie.
4.Koleżanka dawno temu wysłała mi link do MF a niedawno sobie o nim przypomniałam
Dzięki, że napisałaś, teraz ja mam do ciebie kilka pytań <3
1. Jak masz na imię?
2.Jakiej muzyki słuchasz?
3.Jakie gry lubisz?
#4 19-07-2015 o 20h10
Garrus i Ash - zawsze brałam to dwójkę na towarzyszy w pierwszym Mass Effect, zawsze mieli świetne teksty. I zgadzam się, w trójce jest stanowczo za mało Ash.
A teraz odpowiedzi:
1. Julia, ale wolę jak na forum zwracają się do mnie po nicku, czyli Kim ;]
2. Słucham... właściwie wszystkiego, zależnie od nastroju. Rock, pop, czasem nawet disco-polo. Ostatnio polubiłam Lindsey Stirling i parodie piosenek (zwłaszcza Rucka Rucka Ali). No i często słucham soundtracków z anime i musicali (♥ Upiór w Operze ♥).
3. Przede wszystkim RPGi - Mass Effect, Fallout 3, Jade Empire, cała seria King's Bounty. Grywam też w przygotówki typu point-and-click (Syberia, The Longest Journey), a jakiś czas temu kupiłam w Biedronce Assasin's Creed (i po zagraniu zakochałam się w tej grze). A jak byłam młodsza to często grałam w gry o Barbie i jeździe konnej.
No to jeszcze kilka pytanek dla Ciebie:
1. Jak w grze jest wybór płci, to bierzesz kobitkę czy faceta?
2. Ulubiony romans w serii Mass Effect?
3. Czekasz na premierę jakiejś gry?
4. Ulubiona rasa koni?
5. Oglądasz anime i/lub czytasz mangę?
#5 19-07-2015 o 20h33
Ja też zawsze ich brałam na misje^^
1. Jeśli jest kreator tworzenia to zazwyczaj kobietę, bo nie potrafię stworzyć normalnie wyglądającego faceta.
2.Chyba trudno mi odpowiadać na każde pytanie "naj" XD Chyba mam słabość do kosmitów, bo wacham się między Garrusem, Liarą i Tali. A jaki ty lubisz romans?
3. Mass Effect Andromeda(byle to nie była druga "inkwizycja"), Assasin's Creed Syndicate, Fallout 4. Ciekawostką jest, że prawdopodobnie żadna z tych gier nie pójdzie na moim komputerze
4. Mam słabość do koni fryzjerskich, koni czystej krwi arabskiej i koni andaluzyjskich.
5. Jakoś nie mogę znaleźć żadnego jakie by mi odpowiadało
Miło mi się z tobą rozmawia
#6 19-07-2015 o 22h38
Mi z Tobą też
Jeśli chodzi o romanse Sheparda-pani to z Garrusem i Liarą, a Sheparda-pan to z Tali i Jack (chociaż te męskie znam tylko z YT, bo sama zwykle nie gram facetami). Ubolewam nad faktem, że nie dało się nawiązać romansu z Mordinem ;^;
Cóż, pozostaje mieć nadzieję, że w Andromedzie pojawią się jakieś ciekawe opcje romansowe (i w ogóle, że ta gra nie okaże się niewypałem).
A przy okazji, wiem, że sama grywasz w gry, a oglądasz jakichś gameplayerów (np. na YT)?
Fajnie, że udzielasz się w opowiadaniach grupowych, bo mamy na tym forum cały dział im poświęcony (jak z resztą pewnie już zauważyłaś). Masz jakąś ulubioną tematykę forumowych RPGów?
#7 20-07-2015 o 00h24
Romans z Mordinem? To by było świetne! XD Chociaż mówiąc szczerze to tylko romanse z Tali i Jack mają jakieś "normalne" początki. Liara po rozmowie czy dwóch mówi coś w stylu "podobasz mi się Shepard". O początku romansu z Garrusem nawet nie będę wspominać Grałaś w dlc Cytadela? Sceny romansowe są świetne! Nawet Samara ma trochę "czasu antenowego"
Najbardziej boję się, że Andromeda zerżnie od "inkwizycji" zadania typu "Zbierz 7 ziół i przynieś je Marii". Gdybym chciała grać w coś takiego to bym zagrała w typowego MMORPG Jeśli chodzi o gameplayerów to wcześniej oglądałam ich więcej, głównie Magdalenę Marię Monikę, Karolka, Shantee, Sandrę i Tivolta. A ty?
Prawie każdy RPG jest dobry, ale od jakiegoś czasu mam ochotę na RPG o zwykłym życiu, szkole, obozie, lub o koniach. Coś mnie też brało na RPG o aktorach teatralnych! To chyba dlatego, że obecnie gram w jedno Sci-Fi, które ma sporo akcji i mam ochotę się trochę "wyluzować" ^^
Jakie posty w RPG lubisz? Długie czy krótsze? Ja lubię takie 5-10 linijkowe, ale dłuższe też są fajne.
#8 20-07-2015 o 02h08
Fakt, Liarę stanowczo za łatwo "wyrwać". W ogóle cała "Cytadela" (dlc w sensie) jest świetna. Misje, cutscenki, Kasumi grzebiąca w majtkach Shep ;D po prostu wszystko jest naprawdę mega. Fajnie by było gdyby Andromeda była taka jak ten dodatek.
A co myślisz o trybie multiplayer? Mi na początku strasznie się nie podobało, ale później się do niego przekonałam ;D
Ja głównie oglądam Dissovskyego, Mandzia i czasem Roja. Zdarza mi się też zerknąć na Stuu i ReZiego (oni tak fajnie się drą, jak grają w horrory xD)
Ja lubię takie na 10-15 linijek (i tyle zwykle piszę), choć dłuższe też są fajne, pod warunkiem, że nie jest to przysłowiowe "lanie wody", tylko post z w miarę sensownym tekstem.
Przy okazji zaintrygowało mnie to "Witojcie" w tytule dyskusji - to gwara śląska?
#9 20-07-2015 o 17h09
Cytadela ma świetny klimat i kolorystykę <3 W multiplayera prawie nie grywam, niezależnie od gry, wyjątkiem jest Assasin's Creed Revelations gdzie multi jest bardzo oryginalny Roja też oglądam, ale prawie tylko horrory, ogółem kocham oglądać gry horror'owe. Zaczynałam grać w RPG na stronie na, której większość postów miała linijkę, czy dwie a romanse nawiązywały się na pierwszych stronach... Mimo to nadal czuję sentyment do tamtej strony. Niestety, już nie istnieje. Co do "Witojcie" to napisałam tak, ponieważ mój wujek tak mówi. Zawsze mnie to śmieszyło, ale muszę przyznać, że nie jestem pewna czy jest to z gwary śląskiej, czy też góralskiej Jak wyglądają twoje kanoniczne decyzje z Mass Effect' a? Które były najtrudniejsze?
Ostatnio zmieniony przez Starshine (20-07-2015 o 17h52)
#10 20-07-2015 o 18h27
Przechodziłam grę kilkakrotnie, raz idealistą, raz renegatem, więc moje kanoniczne decyzje się zmieniały, zależnie od charakteru postaci ;]
Trudno wybrać najtrudniejszą decyzję (co za masło maślane)...
w dwójce na pewno był to wybór między Samarą, a Morinth (rany, jak mi było smutno, gdy w 3 części przemienili mi ją w Banshee ;^; ), długo zastanawiałam się też czy wziąć Legiona na sojusznika. W części pierwszej wybór między Ash, a Kaidanem był zaskakujący (gdy się grało po raz pierwszy), ale dla mnie raczej dość oczywisty, bo z tej dwójki zawsze wolałam Ashley. No i we wszystkich częściach miałam problem z udzielaniem wywiadów.
A Tobie jaka decyzja sprawiła największą trudność?
Też uwielbiam oglądać horrory. Za to sama rzadko grywam w tego typu gry. A już nic nie zmusi mnie (no, chyba że podstęp) do zagrania w grę, w której występują jumpscary - strasznie nie lubię jak mi coś chamsko wyskakuje na monitor i do tego drze mordę xd
Cóż, w miniregulaminie działu gier RPG jest zapis, że posty mają mieć minimum 4 rozbudowane zdania, więc jednolinijkowych postów raczej tu nie mamy. Romansów też raczej staramy się nie nawiązywać w chwili, w której postacie się spotykają, tylko troszkę później Przy okazji wolisz pisać w opowiadaniach grupowych jako narrator pierwszo- czy trzecioosobowy?
Ostatnio zmieniony przez KimKas (20-07-2015 o 18h28)
#11 20-07-2015 o 19h17
Podczas mojej pierwszej gry w Mass Effect stworzyłam kobietę idealistkę. Nie chciałam z nikim romansować, ale przez przypadek wdałam się w romans z Kaidanem ;-; Zawsze wolałam Ashley, zresztą milej było słuchać jej głosu(moim zdaniem jest to jedna z niewielu postaci, które mają lepsze głosy w polskiej wersji)
, więc uśmierciłam Kaidana na Virmirze, nawet mi go było trochę szkoda >.< jednak później zagrałam w "trójkę" z Kaidanem i muszę przyznać, że w tej części jest lepszy niż Ashley, zrobili z niej straszną lalunie Teraz będę jeszcze raz przechodzić grę i na pewno będę miała dylemat...
Btw co sądzisz o polskim dubbingu? Dość trudna była decyzja o królowej Raknii, ale to prawie obojętne, bo w "trójce" potraktowali ten wybór po macoszemu -,-
Wiedziałaś, że jeśli gramy renegatem, pierwsza rada zginęła a na ambasadora ludzkości wygraliśmy Udine to kształtuje się rada składająca się wyłącznie z ludzi? Też nie lubię jumpscarów ;-; Co do narratora to nie jestem pewna, raz piszę tak, a raz tak
#12 20-07-2015 o 21h59
Polski dubbing generalnie jest kiepski, aczkolwiek kilka postaci (Wrex, Ashley, Jack, Grunt i Mordin) ma lepsze głosy niż w oryginałach. Ale podłożenie głosów tylko do dwóch części trylogii to po prostu chamstwo. Przechodząc trzecią część po raz pierwszy miałam wrażenie, że nie znam głosu żadnego z towarzyszy ;^;
A propos dubbingu, czy grając w Assasin's Creed też miałaś wrażenie, że Lucy to Tali? ;D
O, a tego akurat nie wiedziałam, bo zawsze wybierałam Andersona do tej roli. Po prostu nie trawię Udiny. W ogóle większości polityków nie trawię xD
Od dawna grywasz w rpgi pisane na forach?
#13 20-07-2015 o 22h34
Mogli już zdubbingować trójkę, muszę przyznać, że momentami wolałam polską femshep od angielskiej, Jennifer Hale ma poważniejszy głos. Fakt, Udina jest wyjątkowo wkur..wkurzający, ale wybrałam go, ponieważ byłam ciekawa jaki to będzie miało wpływ na grę W RPG na forach zaczęłam grać jakieś cztery lata temu, ale wiesz... dwie linijki na krzyż XD Potem przez dwa lata grałam na innym forum, szło mi nieco lepiej- około sześć linijek Następnie zaczęłam grać na słodkim flircie, gdzie niektórzy piszą posty na stronę A4! Niestety, w większości jest to lanie wody...Ja zazwyczaj staram się pisać na pół stron A4, czasem wychodzi więcej. Heh, rozpisałam się trochę Ty mnie zapytałaś jak długo RPG, a ja ci dodatkowo napisałam ile linijek pisze... A ty? Ile grasz?
#14 21-07-2015 o 02h30
Ja tam lubię, jak ludzie się rozpisują, odpowiadając mi na pytania
Zaczęłam pisać w RPGach na tym forum, jakoś tak w lutym tego roku. Na początku moje posty to zwykle było tylko tych wymaganych 4-5 zdań, ale z czasem się rozkręciłam
A coby Ci się nie nudziło, to jeszcze kilka pytań ode mnie
1) Masz jakieś życiowe motto?
2)Gdybyś miała możliwość podróżowania w czasie wybrałabyś przeszłość czy przyszłość? Wybór uzasadnij.
3) Oglądasz jakieś seriale? Jeśli tak, jakie?
#15 21-07-2015 o 15h28
1.To trudne pytanie, więc musiałam się chwilę zastanowić. Mówiąc szczerze to nigdy nie używałam żadnego motta, ale jeśli liczą się również sentencje, to moją ulubioną jest "Per aspera ad astra" czyli przez ciernie do gwiazd.
2.Kolejne trudne pytanie! Chyba wybrałabym przyszłość, mogłabym się dowiedzieć co się wydarzy a potem wykorzystałabym to do moich niecnych celów ^^
3.Nie oglądam regularnie żadnego serialu, ale widziałam kilka odcinków "Gry o Tron".
#16 16-08-2015 o 15h04
hej
1.ulubiona piosenka?
2.ulubiony kolor?
3.ulubiony owoc
4.ulubiony sport
5.grasz na instrumencie?
6.ulubiony przedmiot szkolny?
Strony : 1