Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 03-07-2015 o 00h48

Miss'wow
Hiruko
DOTsim-Hiruko Origin-666Elenix a Discord-Hiruko#6667

Cześć Wszystkim /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Niedawno zaczęłam grę (nie liczę dłuuuugich przerw), w razie problemów liczę na Waszą pomoc. Gdy sama się z nią zapoznam postaram się pomagać i Wam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

W wolnym czasie oglądam anime i rysuję. Uwielbiam muzykę, niemalże każdego rodzaju. Lubię także wszystkie zwierzaki, czytać książki i uczyć się języków. Od 10 lat jeżdżę konno. Jestem piercerem. Mam chłopaka gracza. I uczulenie na głupotę i niewychowane, rozbestwione bachory.

Jak macie jakieś pytania albo chcecie pogadać, piszcie śmiało /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Miłej gry Wszystkim  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2 03-07-2015 o 01h39

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Hej, miło Cię poznać. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Wydajesz się bardzo interesującą osobą.
Pozwolisz, że zadam kilka pytań w celu, jak to się mówi, lepszego zapoznania się?

1. Jak trafiłaś na MF?
2. Jakich języków się uczysz?
3. Kilka odnośnie jazdy konnej (bo sama czasami jeżdżę, więc przyciągnęło to moją uwagę):
a) Ulubiona rasa koni?
b) Jeździsz rekreacyjnie czy bardziej "profesjonalnie" (konkursy, odznaki itp.)?
c) Masz własnego konia? Albo stadninę/stajnię w której najczęściej jeździsz?
4. Wspomniałaś, że masz chłopaka gracza, a czy sama też pogrywasz?
(Jeśli tak, to jakie gry najbardziej lubisz?)

Ostatnio zmieniony przez KimKas (03-07-2015 o 01h40)

#3 03-07-2015 o 03h00

Miss'wow
Hiruko

KimKas napisał

Hej, miło Cię poznać. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Wydajesz się bardzo interesującą osobą.
Pozwolisz, że zadam kilka pytań w celu, jak to się mówi, lepszego zapoznania się?

1. Jak trafiłaś na MF?
2. Jakich języków się uczysz?
3. Kilka odnośnie jazdy konnej (bo sama czasami jeżdżę, więc przyciągnęło to moją uwagę):
a) Ulubiona rasa koni?
b) Jeździsz rekreacyjnie czy bardziej "profesjonalnie" (konkursy, odznaki itp.)?
c) Masz własnego konia? Albo stadninę/stajnię w której najczęściej jeździsz?
4. Wspomniałaś, że masz chłopaka gracza, a czy sama też pogrywasz?
(Jeśli tak, to jakie gry najbardziej lubisz?)

1. Dowiedziałam się o tej grze dzięki Słodkiemu Flirtowi.

2. angielski, niemiecki, rosyjski, japoński. Zastanawiam się jednak czy nie zrezygnować z niemieckiego, który jest stosunkowo łatwy, na rzecz francuskiego lub hiszpańskiego.

3a. Zdecydowanie fryzy i arabskie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Nie wiem tylko które z nich wolę... Chyba obie rasy uwielbiam tak samo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

3b. Ogólnie rzecz biorąc, jestem rekreacyjnym jeźdźcem. Nie znaczy to jednak, że ograniczam się do dużych kółek w galopie. Oooo nie. Jestem ambitna, mimo mojego lenistwa. Na koncie mam srebrną odznakę i 0 startów w zawodach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Wolę trenować konie by mieć razem większą przyjemność z urozmaiconej jazdy niż traktować konie jako źródło zarobków.

3c. Nie mam i wolałabym nie mieć. Kwestia czysto finansowa (już teraz ledwo ciągniemy, a to się raczej prędko nie zmieni). Jeżdżę w rodzinnej stadninie. W zamian za pracę mam treningi, co uważam za świetne dla mnie rozwiązanie.

4. Hahahaha /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Cóż, pogrywanie to idealne określenie na to, co robię /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Nie ukrywam, iż jestem fanką Sokala, Tomb Raidera, A.C. oraz od niedawna również Borderlands, w które gram od jakiś 3 dni. A, zapomniałam o Far Cry. Niestety tutaj mi nie szło najlepiej, aczkolwiek po jakiś 100 godzinach był lekki postęp w bliższych starciach (jestem typowym snajperem). Siedziałam też trochę nad Bioshockiem (nie wciągnęło mnie nawet odrobinę) i Alice Madness... (to pochłonęło mnie bez reszty, ale gracz pupa i nie dał rady przejść... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png ). A tak poza tym to jeszcze w Arche Age można mnie spotkać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Jeżeli masz pytanie dotyczące koni i jeździectwa, z wielką chęcią porozmawiam i kto wie, może uda mi się nawet i w czymś pomóc /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

A sama grasz w coś (innego niż M.F. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png )?

#4 03-07-2015 o 05h03

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

O, to całkiem sporo tych języków ogarniasz. Niemiecki łatwy? Ja po czterech latach nauki wciąż znam tylko podstawowe zwroty xD

Fryzy są cudne (przynajmniej na wygląd, bo nie miałam okazji jeździć) ♥
Araby to z kolei samo dobro, tak przy wyglądzie jak i w galopie ♥

Rodzinna stadnina, możliwość trenowania koni i rozwijania swoich możliwości za prace stajenne? To fajnie masz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Tak z ciekawości, planujesz przejąć rodzinny interes czy widzisz się w jakiejś innej pracy?

Gram, gram, a jakżeby inaczej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
The Sims 2 (z niektórymi dodatkami), Syberia I&II, Fallout 3, Plague Inc: Evolved
trylogie: Mass Effect, The Longest Journey, Wiedźmin
więcej niż trylogie: King's Bounty, Assasin's Creed (na razie tylko pierwsza część, [bo była w Biedronce za 19,90] ale planuję kupić kolejne części)
Aktualnie gram w: Jade Empire
Na zainstalowanie i/lub zagranie czekają: Dragon Age, SACRED, L.A. Noire, SIMCITY 2000, Clive's Baker Undying, S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky, Temple of the Elemental Evil, Arcanum
Czekam na premierę: Fallout 4 (już tej jesieni ♥), Mass Effect: Andromeda
Poza wyżej wymienionymi w dzieciństwie były całe serie gierek o Barbie i jeździe konnej... ale ich nie wliczam do tego spisu, bo za długo by wymieniać to wszystko x]

A coby Ci się nie nudziło, to jeszcze kilka pytań:
1) Masz jakieś życiowe motto?
2)Gdybyś miała możliwość podróżowania w czasie wybrałabyś przeszłość czy przyszłość? Wybór uzasadnij.
3) Oglądasz jakieś seriale? Jeśli tak, jakie?

ErinBlack - gry przeglądarkowe usunięte z listy (reszta nie jest przeglądarkowa)

Ostatnio zmieniony przez KimKas (03-07-2015 o 16h55)

#5 03-07-2015 o 12h27

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Dziewczyny przypominam o miniregulaminie.

Cohelia napisał

/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Czego nie pisać
➜ Nie podawaj nazw innych gier przeglądarkowych (wyjątkami od reguły są gry spółki Beemoov).

Proszę o usunięcie nazw gier wymienionych w cytowanym fragmencie.

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#6 04-07-2015 o 21h48

Miss'wow
Hiruko

KimKas napisał

Tak z ciekawości, planujesz przejąć rodzinny interes czy widzisz się w jakiejś innej pracy?

A coby Ci się nie nudziło, to jeszcze kilka pytań:
1) Masz jakieś życiowe motto?
2)Gdybyś miała możliwość podróżowania w czasie wybrałabyś przeszłość czy przyszłość? Wybór uzasadnij.
3) Oglądasz jakieś seriale? Jeśli tak, jakie?

ErinBlack - gry przeglądarkowe usunięte z listy (reszta nie jest przeglądarkowa)

Cóż, przez rodzinną miałam na myśli taką małą stadninę prowadzoną dla przyjemności samych właścicieli, aniżeli biznesu. To nie tak, że sama mogę później się tym opiekować, jak własnym (tym razem już dosłownie).

Motto, motto... Nie mam chyba czegoś takiego xD Jedynie staram się żyć tak, by na koniec móc sobie, choćby w myślach, powiedzieć "Niczego nie żałuję" i żeby to było na prawdę szczere. Na czas obecny są rzeczy, których bym po raz drugi nie zrobiła, ale czuję, że z biegiem czasu i to nastawienie się zmieni.

Co do podróży w czasie zdecydowanie przeszłość. Przyszłość mnie nic, jak tylko przeraża. Już teraz trudno mi zaadaptować się do realiów XXI w. a zaliczam się do grona młodzieży... Historia zawsze mnie interesowała pod kątem obyczajów, tradycji itp. oraz tego jak w jednym czasie różniły się one od siebie na różnych częściach świata. Wiadomo, co innego lekcje, książki, muzea, a co innego móc to samemu zobaczyć i przeżyć (ale też nie tak jak na wycieczce dla turystów, gdzie widać znużenie aktorów całej tej szopki).

Jak chodzi o seriale to nie oglądam. Kiedyś wyczekiwałam Grimma, ale z czasem zrobił się po prostu nudny. Próbowałam jeszcze Dr House'a, ale mam zbyt dużą wiedzę w zakresie bio-chem-med i tylko się wkurzałam (gdzie było chyba kilka sytuacji rozwiązanych z głową). Od aktorów 3D preferuję bohaterów 2D. Tak było chyba zawsze i czuję, że tak też pozostanie.

Na profilu wyczytałam, że czyta/oglądasz mangę/anime. Masz jakieś ulubione tytuły albo coś godnego polecenia?

#7 04-07-2015 o 23h07

Miss'Fuzja
KimKas

Hiruko napisał

Na profilu wyczytałam, że czyta/oglądasz mangę/anime. Masz jakieś ulubione tytuły albo coś godnego polecenia?

Warte polecenia? Niech pomyślę... 
Anime:
Angel Beats, Kill la Kill, Durarara!! (2 sezony),  Puella Magi Madoka Magica, Black Bullet, Kuroshitsuji
A jeśli gustujesz w tematyce yaoi/shonen ai to także: Loveless, Monochrome Factor, Ai no Kusabi, Koisuru Bokun, 07 Ghost

Mangi:
Orange, Kuroko's Basket
Tematyka yaoi/shonen ai: Vassalord, NightS, Złamane skrzydła, Finder, No 6

A jak z Tobą? Masz jakieś ulubione tytuły/tematykę czy nie oglądasz, ale pytasz bo planujesz zacząć? (^-^)

Ostatnio zmieniony przez KimKas (04-07-2015 o 23h08)

#8 05-07-2015 o 01h33

Miss'wow
Hiruko

Mangę planuję.
Anime...Cóż... Nie mam jednego, ale w czołówce na pewno znalazły się takie tytuły, jak: Texhnolyze, Noragami, Aoi Bungaku series, Naruto, Ergo Proxy, Nana, Rurouni Kenshin, Hakouki (all of them), Bakuman (all), No. 6(mangi więc chybe nie czytne), Ghost in the Shell, Mononoke Hime, Kiseijuu: Sei no Kakuritsu, Kuroko no Basket (z tego powodu z mangi chyba sie skorzystam), Hotarubi no Mori e, Howl no Ugoku Shiro, Tokyo Ghoul (x2), Oban Star Racers, D.Gray Man, Ao no Ecorcist, Another, Norarihyon no Mago (x2), Shingeki no Kyojin, Free!, Death Parade, Ookami Shoujo to Kuro Ouji, Psycho-Pass (x2), Beelzebub, Nisekoi (x2), Denpa Kyoushi, Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru (x2),... dobra, dalej mi się nie chce /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Nie mam ulubionej tematyki. Ubolewam jednak nad wieelkim brakiem post-apo (znalazłam tylko texhnolyze, reszta jest tylko apo albo do kity z fabułą i 'realiami' klimatu). Wracając do mang, czytałaś może Arslan Senki i/lub Sotsugyousei ?

#9 05-07-2015 o 22h32

Miss'Fuzja
KimKas

Heh, też mam tak, że jak obejrzę anime to mangi nie ruszę (i na odwrót, jak zacznę mangę to na anime nawet nie patrzę).
Łączę się w bólu nad brakiem fajnych post-apo ;^;
Ani Arslan Senki ani Sotsugyousei niestety nie czytałam. Aczkolwiek domyślam się, że skoro o nie pytasz to są interesujące?

#10 05-07-2015 o 23h03

Miss'wow
Hiruko

KimKas napisał

Ani Arslan Senki ani Sotsugyousei niestety nie czytałam. Aczkolwiek domyślam się, że skoro o nie pytasz to są interesujące?

Rzecz w tym, że trafiłam na oba przypadkowo i spotkałam się z bardzo różnymi opiniami o nich. Sama też nie zaczęłam ich czytać. Dlatego też, jak spotkam kogoś 'wtajemniczonego', pytam czy warto.

#11 06-07-2015 o 17h13

Miss'OK
Evvers
^It's me.

Ja za bardzo nie będę wtrącać się w waszą dyskusję, bo poza grami brzmi ona dla mnie trochę jak inny język, ale ciekawi mnie to, co konkretnie znaczy w Twoim przypadku "jestem piercerem" zwłaszcza pamiętając o tym, że w Polsce ten zawód nie jest nijak regulowany. D:
Więc jak to jest: pracujesz od dłuższego czasu w studio i jesteś piercerem codziennie? Jesteś samoukiem czy przeszłaś dwudniowy kurs? Robisz kolczyki znajomym?

Ostatnio zmieniony przez Evvers (06-07-2015 o 17h13)

#12 06-07-2015 o 22h15

Miss'wow
Hiruko

Evvers napisał

Ja za bardzo nie będę wtrącać się w waszą dyskusję, bo poza grami brzmi ona dla mnie trochę jak inny język, ale ciekawi mnie to, co konkretnie znaczy w Twoim przypadku "jestem piercerem" zwłaszcza pamiętając o tym, że w Polsce ten zawód nie jest nijak regulowany. D:
Więc jak to jest: pracujesz od dłuższego czasu w studio i jesteś piercerem codziennie? Jesteś samoukiem czy przeszłaś dwudniowy kurs? Robisz kolczyki znajomym?

Masz rację. U nas wszelkie 'piercerstwo' podchodzi pod usługi kosmetyczne. Przeszłam solidny miesięczny kurs podczas którego miałam okazję wykonać niemalże każdy rodzaj przekłucia po kilka razy, co bardzo mi pomogło w nabraniu dużego i na prawdę solidnego doświadczenia. A zaczęło się od robienia kontrolowanej krzywdy samej sobie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Określam siebie piercerką ze względu na doświadczenie i umiejętności oraz dłuższy już czas w tym 'zawodzie'. Kolce robię najczęściej u siebie, czasem tylko dojeżdżam do klienta. Jest to nadal bardziej na zasadzie dorabiania, gdyż nie mam ani firmy, ani salonu w którym bym wynajmowała powierzchnię lub pod którym bym pracowała. Mimo wszelkich utrudnień ze strony urzędowej, jak i przesytu na rynku, razem z chłopakiem nie zamierzamy rezygnować z marzenia, jakim jest najbardziej rozwinięty salon /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Może za ileś lat będzie nas stać... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Mówisz "poza grami brzmi (...) jak inny język". To znaczy, że też lubisz sobie pograć? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#13 09-07-2015 o 13h17

Miss'OK
Evvers
^It's me.

Rozumiem, ciekawiło mnie to, sam jestem zwolennikiem piercingu i żałuję, że z racji studiów będę musiał zrezygnować z tego, co już mam i postawić na bardziej ustronne przebicia. :'c

Tak, lubię pograć, nawet bardzo.

#14 10-07-2015 o 00h13

Miss'wow
Hiruko

Evvers napisał

Rozumiem, ciekawiło mnie to, sam jestem zwolennikiem piercingu i żałuję, że z racji studiów będę musiał zrezygnować z tego, co już mam i postawić na bardziej ustronne przebicia. :'c

Tak, lubię pograć, nawet bardzo.

A w co grasz najchętniej?
I co studiujesz?
Jakie masz kolce, że musisz z nich rezygnować?

Dyskusja zamknięta

Strony : 1