Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 10-01-2014 o 19h22

Miss'nieobczajona
blazethecat
Taniec to żywioł.
Miejsce: Mreweeleen

FABUŁA
Jesteśmy kotami, które umarły przedwcześnie. Niektóre z nas były kochane, inne żyły na śmietniku. Po śmierci trafiliśmy do Królestwa Lutetia Aurum (lutet, najdroższy metal na świecie + złoto), przed tron Króla Lutta i Królowej Aurytty. Staliśmy się Kotami-Aniołami - istotami, które mogą używać mocy magicznych o różnych atrybutach (żywiołach). Zanim posiądziemy swe umiejętności, musimy zdobyć Anielskie Kryształy ukryte w mrocznym Królestwie - Pandeer Poush (od Puszki Pandory). Spotkamy na swojej drodze 20 postaci, które będą nam dawać questy, które udostępnią nam dalszą drogę, ponieważ przed tymi postaciami są bramy - zamknięte, póki nie wykonasz zadania. Możesz je wykonywać z innymi (wtedy każdy będzie mógł wyjść) albo sam (tylko Ty i twój Tennel* - inni otrzymają inne questy). Czy dotrzemy do Pandeer Poush? Czy odnajdziemy kryształy? To zależy tylko od Ciebie!
P. S. Zaczynamy przy 4 postaciach LUB ich większej ilości.
                                                                                                                 REGULAMIN
1. Nie kłócimy się.
2. Bez opisów drastycznych śmierci.
3. Wygląd ziemski i anielski.
4. Na KP (po zgłoszeniu) czekam 36 h.
5. Romanse rozwijają się bardzo wolno.
6. Poza grą piszesz po // lub kursywą.
7. Początek akcji to nasza "śmierć" na Ziemi.
8. To ja rozpoczynam RPG.
9. Max. 1 postać i 2 atrybuty. Po 1 mocy na atrybut.
10. Jeśli przeczytałeś regulamin, nad lub pod KP napisz: AngelCat.
                                                                                                                                                        KP
Imię:
Charakter:
Talent:
Atrybuty:
Moce:
Wygląd: Ziemski:
Po śmierci:
                                                                                                                        Ma KP:
Imię: Ametystia Rubinna (Ametinna)
Charakter: miła, wrażliwa
Talent: Malowanie
Atrybuty: Woda i powietrze
Moce: Oddychanie pod wodą, latanie
Wygląd: Ziemski: Link do zewnętrznego obrazka
Po śmierci:Link do zewnętrznego obrazka

KTO GRA?
KOTKI (max. 4)
blazethecat
MIEJSCE ZAJĘTE
Tessiaa
wolne
KOCURY (max. 3)
wolne
wolne
wolne

*Tennele - kotopodobne istotki, nasze "pupile". Wyglądają tak jak my za życia, ale mają motyle, wielokolorowe skrzydełka i nas "wspierają" w questach. Tenelle otrzymujemy u Lutta i Aurytty. Ich imiona powinny być w poście, w którym  je otrzymujemy.

QUESTY
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
16
17
18
19
20

Ostatnio zmieniony przez blazethecat (25-01-2014 o 20h12)

Kocham kotki!
NIE MOGĘ PISAĆ W RPG DO 1 II!

#2 10-01-2014 o 19h52

Miss'nieobczajona
blazethecat
Taniec to żywioł.

Masz sklepaną.

Kocham kotki!

#3 10-01-2014 o 19h56

Miss'ok
Tessiaa
Nie będzie mnie do póki mnie nie złapiesz
Miejsce: Za górami, za lasami

AngelCat
Link do zewnętrznego obrazka
Imię:Ruby Luna
wiek;6,5 lat
charakter:jest nieśmiała, ale kiedy trzeba zmierzyć się z ' strachami' wykazuje sie odwagą.Zawsze jest uśmiechnięta i cicha.
Talent:śpiew,taniec,malarstwo,rzeźbiarstwo-innymi słowy jest artystką.I doskonale dogaduje się z wiekszymi od siebie zwierzętami.
Atrybuty:metal,ogień
moce:Potrafi wywołać ogień,wzbudzić burzę metalu
Wygląd po śmierci:Link do zewnętrznego obrazka
oczy(przed i po smiercią):http://www.forelite.pl/uploads/products/201212/3777.18204.jpg

Klacz andaluzyjska ;D

#4 25-01-2014 o 19h43

Miss'nieobczajona
blazethecat
Taniec to żywioł.

OK, możemy zaczynać. Inni się zapiszą później.

Siedziałam w pokoju w domu. Był remont, MUSIAŁAM tam siedzieć. W końcu ktoś uchylił drzwi. Niósł lustro. Z nim szła moja pani. Ten ktoś mnie odepchnął. Miauknęłam.
- Zjeżdżaj, durny kocie! - wrzasnął. Zaburczałam. On rzucił lustrem. Usłyszałam tylko:
- T-ty! Idź stąd! Julek! On zabił Ame...
Nie dosłyszałam. Umarłam. Miałam wrażenie, że przelatuję przez idealnie gładki, lustrzany tunel... Upadłam przed jakimś królem. Popatrzyłam w lustro w kształcie anielskiego skrzydła... Byłam fioletowa i miałam skrzydła! Oczy się prawie nie zmieniły, pojaśniały.
- Witaj, Ametystio Rubinno. Jestem Król Lutt, a to Królowa Aurytta. Nadajemy Ci żywioły - Wodę i Ogień. Masz też Tenella. Nazwij go.
Przyfrunął mój klon o motylich skrzydłach - też kotka. Powiedziałam z wahaniem:
- Rosia. Aaa, o co chodzi z żywiołami?
- Możesz... emm... oddychać pod wodą i latać. Jednak najpierw musisz znaleźć w Pandeer Poush Anielskie Kryształy. Masz tu mapę. Droga do Pandeer Poush prowadzi przez Akaliiwę, Kord i Paxo Milutiniuk. Zanim wyruszysz z Lutetii Aurum zaczekaj na innych...

Kocham kotki!

#5 26-01-2014 o 10h35

Miss'ok
Tessiaa
Nie będzie mnie do póki mnie nie złapiesz
Miejsce: Za górami, za lasami

Wyskoczyłam przez małe okienko,w piwnicy.Rozejrzałam się po dobrze mi znanym podwórku.Przebiegłam przez uliczkę,aż na plac zabaw.Schowałam się za śmietnikiem ale szybko musiałam się stamtąd wydostać,bo przyjechała śmieciarka.Jeden z tych ''ludków'' wziął mnie i wsadził do auta.Wyskoczyłam akurat kiedy obok przejeżdżało auto.Poczułam że przed oczami robi mi się ciemno.Obudziłam się i zobaczyłam przed sobą króla.Usiadłam i rozejrzałam się dookoła.Zobaczyłam kotkę.Spojrzałam na moje futro,było lśniące,fioletowo - czarne.Moje oczy zrobiły się mocno turkusowe i aż świeciły.
-Witamy cię Ruby Luno.Nazywam sie król Lutt,a to jest królowa Aurytta.Dajemy ci żywioły, metal i ogień.-zaczął król.
-Ale zanim ich użyjesz będziesz musiała razem z innymi odnaleść Anielskie Kryształy ukryte w Pandeer Poush.Ach..No tak.To jest twój Tenell- nazwij ją.-przerwała mu królowa,jednocześnie wzywając kocią duszkę ze skrzydłami motyla.
- Am..Amesja.-powiedziałam,drżącym głosem.Odwróciłam głowę w stronę tej innej kotki.

Ostatnio zmieniony przez Tessiaa (26-01-2014 o 17h56)

Klacz andaluzyjska ;D

Dyskusja zamknięta

Strony : 1