Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1

#1 01-01-2014 o 20h56

Miss'OK
Ikuna
:>
Miejsce: Nibylandia

Link do zewnętrznego obrazka

Ponad 40 lat temu, dwóch przyjaciół założyło firmę. Jednak, każdy z nich miał pomysł na zupełnie inny biznes, tak więc firma się rozdzieliła, ale przyjaźń tych dwóch trwała i trwa po dziś dzień. Czas mijał, ich firmy rozrosły się do niespodziewanych rozmiarów, dzięki wynalazkowi firmy Fujiwara udało się wyleczyć 1.3. Ten fakt jeszcze bardziej scalił przyjaźń starszych panów, ale nie wywołał żadnych pozytywnych relacji wśród młodszych, a może jednak? Po 40 latach obie firmy postanowiły zmienić branżę i zająć się elektroniką. Starsi panowie wykorzystując ten fakt na nowo połączyli korporacje w jedno, ukrywając ten fakt przed wnukami, które obecnie kierują firmami. Wyobraźcie sobie jak wy byście zachowali się na miejscu tych ludzi, gdybyście nagle się dowiedzieli że musicie zacząć współpracować z kimś kogo uważacie za rywala.

W wielkim skrócie;
Wcielamy się w rolę młodych ludzi zarządzających lub powiązanych z firmą.
Rodzina Ishida ukrywa dość szczególne talenty, co powoduje dziwne i śmieszne sytuacje.

Role
Rodzina Ishida
1.1 - "Najstarszy"  Wnuk Nobuo Ishidy, typowy pracoholik, bywa zimny i cyniczny- Ikuna
1.2- Młodszy o 10 minut brat 1.1.Balansujący na granicy wydziedziczenia, gadatliwy i niezwykle sympatyczny chłopak-Lynn
1.3-Siostra bliźniaków, . Wiecznie wesoła,nie lubi wspominać o chorobie na którą cierpiała latami. Mądra i pracowita, ale z charakteru przypomina bardziej 1.2
Rodzina Fujiwara
2.1 - Dziewczyna, uparta, pewna siebie, typowa bizneswomen, która uważa że ze wszystkim poradzi sobie najlepiej - (20-22 lat/lata)
2.2 - Kuzynka 2.1- miła sympatyczna i żartobliwa dziewczyna, jednak jeśli chodzi o biznes i planowanie przebija nawet 2.1-(19-22 lat/lata)
3.1 Młodszy brat 2.2, kuzyn 2.1. Nieco zamknięty w sobie, ale miły dla innych, ma wrażenie że żyje w cieniu siostry i kuzynki (17-19 lat)
Zasady
1. Przestrzegamy regulaminu
2. Podstawowa znajomość ortografii
3. Spory, pytania, uwagi  na PW
4. Post minimum 5 zdań.
5. Wygląd manga & anime
6. Na KP 24 godziny.

Nobuo Reiji Ishida

znaczenia imion;
imię ;Nobuo - mężczyzna godny zaufania, imię otrzymał po dziadku
Reiji - zero, czas (północ), imię otrzymał gdyż urodził się równo o północy.
dzień urodzenia; 19 grudnia
nazwisko: Ishida
wiek  22
pochodzenie:
wnuk bogatego założyciela firmy farmaceutycznej i obecnie zajmującej się również elektroniką
opis:
Jeśli myślisz, ze nazwisko zapewni Ci szacunek to się mylisz. Musisz ciężko pracować, by coś osiągnąć.Tak jestem geniuszem nauka zwykłych przedmiotów idzie mi dużo lepiej niż innym. Już w połowie 1 klasy zacząłem przerabiać program nauczania wyższych klas, przechodząc testy w Akademii Magii wyszło że mój magiczny talent jest wysoko ponad przeciętną. Pewnie stwierdzisz że jestem zbyt pewny siebie, ale cóż to prawda jestem taki wierzę że ciężką pracą osiągnę wszystko.Wierzę że nauka pomoże mi stworzyć wiele nowych leków dzięki którym pomogę ludziom w walce z ich chorobami. Staram się pomagać, gdy ktoś tego naprawdę potrzebuje. Jednak nie znoszę ludzi którzy myślą że bogactwo zapewnia wszystko, zwłaszcza mój szacunek. Może Ci się wydawać że jestem cyniczny, ale to nie prawda...chyba.
hobby:
czytanie uwielbiam książki o różnej tematyce, biegam, sport to zdrowie i pomaga zachować dobre samopoczucie.
zwierzę:
fretka imieniem Marcus
wygląd:
czarne włosy i niebieskie oczy. Nie rozstaję się z okularami, szkła zakładam tylko podczas biegania. Jestem naprawdę wysoki mam 190 cm wzrostu. Jedyna rzecz która różni mnie od brata, to właśnie te nieszczęsne okulary.
ciekawostki:
- moje motto "mowa jest srebrem, lecz milczenie złotem", nie przestrzegam go zbyt często z racji na mój wybuchowy charakter
- moją słabością są lizaki truskawkowe
- nie lubię o sobie opowiadać
- mam młodszą siostrę imieniem Reiko
- mam brata bliźniaka młodszego o 10 minut, moje czyste przeciwieństwo
- wolę używać imienia Reiji
- jestem bezczelny i nie pozostawię bez komentarza żadnej sytuacji  która mi się nie podoba
- rodzina Ishida od pokoleń posiada pewne uzdolnienia, które ukrywa przed światem

//photo.missfashion.pl/pl/1/14/moy/10564.jpg

Ostatnio zmieniony przez Ikuna (02-01-2014 o 01h45)

#2 01-01-2014 o 20h59

Miss'wtajemniczona
Oliwkaa
Czuje moc~
Miejsce: Pomocnik Moderatora

Imię
Reiko
Nazwisko
Ishida
Rola
1.3
Data urodzenia
21 Marca
Opis
Reiko gdy była młodsza strasznie zachorowała, cudem ją uratowano. Od tamtej pory ciągle ktoś ma na nią oko, sama nie wie czemu ponieważ wszystko już w porządku. Zawsze się uśmiecha i śmieje, wiecznie wesoła. Kiedy wyzdrowiała Reiji nauczał ją w domu by nadrobiła zaległości. Jest mądra i pracowita ale woli poddawać się swoim pasjom. Czasami zastanawia się czy aby na pewno nie jest adoptowana, między nią a jej rodzeństwem jest dość duża różnica. Używa telekinezy ale ukrywa to przed osobami które są z poza rodziny.
Zwierzątko
Mały chomik dżungarski imieniem Kirito.
Zainteresowania
Origami, gdy była chora często je składała.
Fotografia, kiedy może robi zdjęcia wszystkim i wszystkiemu.

Ciekawostki
-Mimo że jest ładna uważa to za kłamstwo
-Kiedy chorowała ozdobiła cały swój pokój origami.
-Nie lubi kiedy dziadek i ojciec krzyczą na Seiji'ego
-Kocha spędzać czas z braćmi
-Ma uczulenie na cynamon
-Lepszy kontakt ma z Reiji'm niż z Seiji'm gdyż tego często nie ma
-Nosi okulary jak jej najstarszy brat ale woli nosić szkła kontaktowe gdyż jest jej wygodniej

Ostatnio zmieniony przez Oliwkaa (02-01-2014 o 21h59)

#3 01-01-2014 o 21h02

Miss'gadułka
Lynn
Powinni zrobić anime o ojcu Boruto!
Miejsce: Gdzieś między sadyzmem a przerwą obiadową

Jakby coś się nie zgadzało w KP, błagam, piszcie, bo mogłam coś przeoczyć ;w;

Imię

Cześć! Na pierwsze imię mam Haruto, co oznacza słoneczny, wiele osób sądzi, że mi pasuje, choć niekoniecznie do wyglądu... Nie zaprzeczę! Jest jeszcze drugie, Seiji, które pomimo drugiego znaczenia, czyli "ktoś o czystym sercu", przypomina mi, że jestem młodszym bratem... Ech.

Nazwisko

Ishida... Hej, no, Lynn, nie wyganiaj mnie! To moja Karta, chyba mogę się wypowiedzieć!

Dzień urodzenia

19 grudnia

22 lata

Zainteresowania

~ Stany Zjednoczone (tak, to mu zostało~) ~
~ Gry komputerowe i elektronika ~
~ Sport (choć nie aż tak, jak u jego brata) ~

Opis

Siema, jeszcze raz! Tak, tak, mam na nazwisko Ishida, ale to nic nie oznacza! Nie spinaj się tak, przecież też jestem człowiekiem, zupełnie jak ty. Oj, no już, nie denerwuj się tak, życie jest za krótkie, żeby się tak wszystkim przejmować! Już, w porządku? W takim razie daj mi opowiedzieć trochę o sobie. Wiem, wiem, to niezły szok, liczyłaś na geniusza o wyglądzie naukowca, co? Przykro mi, co prawda przeskoczyłem kilka klas, ale to jeszcze nie powód bym zachowywał się inaczej, co?
Magiczne zdolności? Skąd wiesz, że takie mam, co?! Dobra, ale nie mów nikomu. Co prawda w tym przypadku nie jestem aż tak zdolny jak mój brat, ale też nieźle sobie radzę. Ale szczegółów Ci nie zdradzę, chciałoby się! To tajemnica! (szlag, i teraz nie wiem, czy się tego pozbywać czy nie ._. ~Lynn)
Wiem, że z wyglądu i w postępach w nauce jestem taki sam, jak mój brat, ale na tym podobieństwa się kończą! Może i pracowałbym ciężko, jak on, ale niezbyt mam na to chęć... W ogóle, czy z takim podejściem powinienem być Japończykiem? Hahaha, dobra, żarty na bok. Uważam, że pieniądze faktycznie szczęścia nie dają, ale na wszelki wypadek lepiej jest je mieć, czyż nie? Dlatego też staram się żyć pełnią życia i cieszyć się tym, co mam... Póki moja rodzinka mnie nie wydziedziczy, na co mam raczej szanse z takim podejściem, którego mimo wszystko zmieniać nie mam zamiaru.
A teraz,

Zwierzę

Liz - fretka, dzieciątko Marcusa(swoją drogą, on jeszcze żyje? .-.) i pewnej równie żwawej co on albinoski. Imię to należało także do jednej z koleżanek ze szkoły, do której chodził Haruto.

Wygląd

Czarne włosy, niebieskie oczy i wiecznie nieschodzący z twarzy uśmiech. Jedyna rzecz różniąca jego i Reijiego to brak okularów. Poza tym wzrost i sylwetka taka sama, może i identyczna, ale jakoś nie mieli okazji się upewnić. (xD)

Relacje z rodziną

~ Reiji ~ brat bliźniak ~ niby się nie znoszą, ale wiadomo, jak z braćmi bywa; Często zwraca się do niego "oniisan" i lubi być z nim mylony na tyle, że czasem nazywa go Nobuo, czyli imieniem, którego nikt nie kojarzy; często mówi o nim "Jesteśmy tacy sami", nie mówi tu jednak o podobieństwie w zachowaniu, a o tym, że są ze sobą po prostu na równi, jeden od drugiego wcale nie jest lepszy ~ Ikuna ~
~ Reiko ~ młodsza siostra ~ tutaj cuś było, ale zobaczymy jak to będzie teraz ^^ ~
~ Nobuo ~ dziadek ~ oficjalnie wiecznie rozgniewany na beztroskiego Seijiego, a tak naprawdę... Tak naprawdę wnusio zawsze udobrucha dziadka jakimś mniej lub bardziej wyszukanym żartem ~
~ ojciec ~ tu już jest inna sprawa niż z dziadkiem, a jego temat jest na tyle bolesny, że Seiji woli o tym nie rozmawiać ~
~ matka ~ jedyna osoba (poza Reiko), która traktuje bliźniaków na równi; przy niej żaden z nich nigdy nie czuł się odrzucony, bardzo często ich wspiera, w sumie to za jej sprawą Seiji jest jeszcze członkiem tej rodziny... ~

Inne
<tu się buduje>
~ Dużo razy wyjeżdżał do Stanów Zjednoczonych ~
~ Jeszcze bardziej niż wcześniej - pomimo wieku, dalej uzależniony od kreskówki "Adventure Time", jednak już się do tego przyznaje jeszcze mniej niż wcześniej ~
~ Ma dość dobre kontakty z bratem, w końcu bliźniaki ~
~ Ma głos trochę podobny do Johna Coopera (jak ktoś zna to możecie sobie wyobrazić ^^'''), przez co niejednokrotnie już został proszony o wypowiedzenie "I'm a Peanut!" ~

Ostatnio zmieniony przez Lynn (01-01-2014 o 21h34)

https://data.whicdn.com/images/302401948/original.gif

#4 02-01-2014 o 15h07

Miss'towarzyska
majkel325
...

Imię:
Na imię mi Eden(czyt.Iden) no cóż imię jak imię.
Drugie imię też posiadam a brzmi ono Vesper.

Nazwisko:
Fujiwara

No cóż kobiety się o wiek nie pyta ale zdradzę ci że 21.

Data Urodzenia:
Piękny dzień bo 21 czerwca przypadek? Nie sądzę.

Zainteresowania:
Swoja praca oczywiście ale oprócz tego interesuje się tańcem oraz rysowaniem.

Opis:
No więc tak nie jestem taka jak inne kobiety w moim wieku. Nie szukam męża na białym koniu ani nie myślę o dzieciach. Wolę zajmować się doskonaleniem na swojej pracy. Jestem uparta,pewna siebie i dużo osób nazywa mnie prawdziwą biznes-woman. Bardzo łatwo zajść mi za skórę ale staram się nie przejmować tym. Kilka osób powiedziało mi że nie mam uczuć. No ale poco mam być miła i ciepła dla kogoś kto nawet nie chce się przywitać jak człowiek.  Jedyne osoby dla jakich jestem naprawdę miła to kuzynka kuzyn i jeszcze kilka osób z rodziny. Jeżeli chcesz abym i dla ciebie była miła sam/a też się postaraj. Nie ufam byle komu.

Wygląd:
Jestem średniego wzrostu. Mam długie czarne włosy które lekko się kręcą. Mam jasną karnację ale nie jestem blada jak ściana. Na tle karnacji wyróżniają się
piwne oczy i usta koloru brzoskwiniowego. Sylwetkę mam zgrabną.
//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14779.jpg

https://66.media.tumblr.com/af5c6afd4ae6fb4a1bb547722b6e0273/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo4_400.gif https://66.media.tumblr.com/7a836bc64d679800a4138557c8885830/tumblr_pv0hjapxfY1s7xfipo6_400.gif

#5 04-01-2014 o 12h31

Miss'wtajemniczona
Ewangelin
We li­ve, as we dream – alo­ne.
Miejsce: Keizaal

//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14974.jpg

Imię
Yui

Nazwisko
Fujiwara

Rola
2.2

Zwierze:
Łasica imieniem Luna

Opis

Yui jest z natury pogodną i wesołą osóbką. Jak się za coś weźmie to nie odpuści. Będzie dążyła do celu za wszelką cene choć nie kosztem innych... Loading

Ciekawostki
Loading...

Ostatnio zmieniony przez Ewangelin (04-01-2014 o 13h19)

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63788.jpg   

Dyskusja zamknięta

Strony : 1