Umysł kryje w sobie wiele tajemnic, chyba każdy to wie. Tyle myśli i zdarzeń codziennie zostaje nam w pamięci, tyle planów które nigdy nie będą miały miejsca, tyle niestworzonych historii... A co kryje w sobie umysł psychopaty...?
Rodzinę zawsze stawia się na pierwszym miejscu - tak ktoś kiedyś powiedział. Ta rodzina też kieruje się tym mottem. Oni - posiadają już córkę imieniem Hizaki, jest ich oczkiem w głowie. Ale nadchodzi taki dzień w którym ich ukochane dziecko zostaje postawione przed faktem dokonanym - pod ich dach została przygarnięta czwórka innych osóbek z sierocińca. Piątka dzieciaków, dzieląca ze sobą pokój zawsze oznacza to samo. Kłótnie, przepychanki, ''fochy'', bijatyki, głupoty... Mimo wszystkiemu pokochały się tak mocno jakby łączyły ich więzy krwi. Kiedy jednej coś się stało, reszta jej pomagała. Gdy którąś z nich ktoś zwyzywał, obraził inne natychmiast stawały w jej obronie... Jednak czy na pewno wszystkie?
Nastały wakacje...
Teraz o dziewięć lat starsze już rodzeństwo po męczącym dniu wylegiwało się w łóżkach. Każdą z nich dopadał już sen, bardziej lub mniej - ale dopadał. Nastała już druga w nocy, kiedy ostatnią do krainy snu zabrał Morfeusz.
Jeden ten sam sen...
Zamek, stary zamek, kręte korytarze, mnóstwo pokoi. Zgubiłam się w tej plątaninie. Zobaczyłam ją, Hizaki wychodziła z pokoju - pomachałam jej, zaczęłam krzyczeć by poczekała. Nie usłyszała mnie nawet...
A może tylko udawała? Po tym, co się stało, myślę, że tak właśnie było... Specjalnie to zrobiła, bym za nią poszła. Bym zobaczyła, co ma zamiar zrobić nam wszystkim, jeśli nie będziemy uczestniczyć w jej chorej grze.
Nie spodziewałam się nawet, że jest zdolna myśleć o takich rzeczach... Jak? Przecież spędziłam z nią tyle lat... A teraz wybrano mnie. Idzie tu po mnie, czas na moje zadanie. Nie chcę nawet wyobrażać sobie, co mogła dla mnie wymyślić...
Czwórka dzieci, uwięzionych w umyśle ich adopcyjnej siostry, która, jak się okazało, jedynie ukrywała pod swoją maską szczerą nienawiść do nich. Czy uda im się wydostać? I jak? Czy zdołają przejść przez okrutne zmagania, jakie stworzyła im Hizaki? I przede wszystkim, czy będą w stanie przyglądać się cierpieniu pozostałych?
Postacie:
1.1. - Hizaki - @JasmineRose
Adoptowane dzieci:
2.1. - Ayu - Lynn
2.2. - Will - Ikuna
2.3. - Michael vel "Mister M" - Paululusia
2.4. - Melody - Rosemary5
Co do KP macie wolną rękę, ale oddajcie w ciągu 24h, co by się nabór nie ciągnął w nieskończoność ;__;
Ważny edit: Bo miałam to wczoraj zrobić, a nie zrobiłam, bo przepadłam bez wieści. Wiek 15-18, a wygląd realny.
Zasady
1. Jeżeli już się zapisujesz - piszesz do końca. Boisz się że zapomnisz? Napisz - przypomnę Ci :3 (~ @JasmineRose, ale ja też przypomnieć mogę w razie ostateczności x3)
2. Do RP szukam osób chętnych do pisania, znających słowo ortografia i potrafiących użyć znaków interpunkcyjnych.
3. Kłócą się nasze postacie - nie my, ale gdyby jednak odsyłam na pocztę.
4. Obowiązuje nas znajomość regulaminu forum - nie przeklinamy, chyba że w ładny sposób to ocenzurujecie gwiazdkami.
5. Od czasu zaklepania postaci macie 24 godziny na dodanie KP
A moją KP dam w kolejnym poście. To tyle, have fun.
Ostatnio zmieniony przez Lynn (27-12-2013 o 15h37)